Helyi közélet

2012.07.19. 17:32

Csonkítás miatt állt a bál a Japánház Kiskocsmánál

Átlagos csütörtök délutánnak indult a nap a Sámsoni út 61 szám alatti kocsmánál, amíg meg nem érkeztek az áramszolgáltató által fogadott munkások, akik éppen annak a fának az ágait kívánták lecsupaszítani, amely az ivó előtti terasznál nyújt frissítő árnyékot. Nem csoda tehát, hogy többen ezt megpróbálták megakadályozni.

Átlagos csütörtök délutánnak indult a nap a Sámsoni út 61 szám alatti kocsmánál, amíg meg nem érkeztek az áramszolgáltató által fogadott munkások, akik éppen annak a fának az ágait kívánták lecsupaszítani, amely az ivó előtti terasznál nyújt frissítő árnyékot. Nem csoda tehát, hogy többen ezt megpróbálták megakadályozni.Dr. Gömöri Tibor, a vendéglátóipari egység egyik törzsvendége szerint nem lett volna semmi gond, ha a kiérkező munkások valóban a rájuk bízott munkát végzik el, mivel állítása szerint a feladatuk mindössze arról szólt, hogy azokat az ágakat kell levágniuk, amelyek 1 méter 25 centire vannak a vezetékektől. Ezt állítása szerint maguktól a munkát végző emberektől tudta meg. - Ha most jól megnézzük, vannak itt szép számmal olyan levágott ágak is, amelyek jócskán távolabb esnek ettől a távolságtól sőt, nem is felfelé terjeszkednek, de valamiért mégis útban voltak ezeknek a barbároknak – mondta el a férfi.

Gömöri úr a véleménynyilvánításon túl szabotálni akarta a fűrészek üzemanyaggal való feltöltését is, ám elmondása szerint ez nem volt jó ötlet, mert csak tovább mérgesítette a helyzetet, amely végül a csonkításhoz vezetett.

- Februárban már voltak kinn, akkor tisztességgel elvégezték a gallyazást, de amit most műveltek, az minden logikát mellőz – fogalmazott Varga Miklós, a kocsma pultosa, aki szintén tanúja volt a cselekménynek.

 

 

A helyszínen azt is megtudtuk, hogy telefonon az áramszolgáltatót is értesítették a történtekről, ahonnan azt az ígéretet kapták, hogy szakértőt küldenek majd ki, aki megvizsgálja a gallyazás szakszerűségét. - Ez azonban rajtunk már nem segít, az ágakat már úgysem tudják visszaragasztani, de ha legközelebb körültekintőbben járnak el, már megérte az ellenállás – zárta mondandóját Dr. Gömöri Tibor.

Következő lapszámunkban megpróbáljuk megszólaltatni az érintett áramszolgáltatót is a történtekről.

-HAON-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában