Helyi közélet

2012.07.25. 18:21

Campus Feszivál - A szabad ég alatt is jó

Debrecen - Többek között az ismerkedés lehetősége vonzza a fesztiválozókat.

Debrecen - Többek között az ismerkedés lehetősége vonzza a fesztiválozókat.

Habár csak néhány órája nyitotta meg kapuit a Campus Fesztivál, a fiatalok egyre sűrűbben szállingóznak sátraikkal, hálózsákaikkal a campingbe. Sokan már fel is állították hálóhelyüket s hűsölve egy-egy ital mellett pihenik ki az út fáradalmait, vagy kíváncsian térképezik fel a rendezvény helyszínét s tervezgetik, hová és mikor lesz a legérdemesebb ellátogatni. A rutinos fesztiválozók már zsigerből tudják milyen „túlélő” felszerelés szükséges egy ilyen eseményre, de van aki még „szűznek” számít ezen a téren. Előbbiek közül találkozni olyannal aki a biztonságra törekedve megannyi óvszerrel vértezi fel magát, de akadnak akik a vizipipájuk után keseregnek , mondván, jó lett volna olykor barátokkal körülülni és jókedvűen beszélgetve élvezni az idilli körülményeket, s nem az unalmas, bűzös cigarettát szívni, mások , tapasztalatokból okulva, fogkeféjüket tartják a legszentebbnek. A sátorállítás bonyodalmaival küszködve a mérgesség helyett jót mulatnak egymás balgaságain vagy a komplikált műveleten, de akadnak, akik félbehagyják ideiglenes lakhelyük építését, mondván nem aludni jöttek, azt a kis időt amit alvással töltenének a szabad ég alatt is megtehetik.

A fesztiválozók körében megtudhattuk, hogy túlnyomó részüket nem a zenekarok, s nem is a színes programok vonzották a Nagyerdőre, hanem a hangulat, de méginkább az ismerkedés lehetősége. Az itteni emberek közvetlensége, barátságossága számukra bármely zenekarnál többet ér, de az Apocalytica s a Tankcsapda is nagyon vonzó számukra. Egy Nyírbátorból érkező baráti kör a tavalyi rendezvényen például öt fővel képviseltette magát, azonban a fesztivál végére tizenhárom főre duzzadt társaságuk, akiket most is visszavárnak. Habár a fesztiválról alkotott előzetes várakozások itt-ott eltérőek, azt azonban egyöntetűen vallják, hogy egy nagyon jó hangulatú eseménynek néznek elébe s csak rajtuk múlik mennyire elégedetten s milyen emlékekkel térnek majd vasárnap haza.

HBN-TOB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában