Helyi közélet

2012.07.21. 13:51

Az új belépők egyötöde pályakezdő fiatal

Magyarország, Hajdú-Bihar - Csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma júniusban.

Magyarország, Hajdú-Bihar - Csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma júniusban.Júniusban több mint 524 ezer álláskeresőt tartottak nyilván Magyarországon; ez az előző hónaphoz képest 1,9, 2011 júniusához viszonyítva pedig 5,2 százalékos csökkenés. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerő-piaci adatokból kiderül: a foglalkoztatók 33.500 új álláshelyet jelentettek be júniusban a munkaügyi kirendeltségeken. Az elmúlt hónaphoz képest 3,7 százalékos (1200 darabos) növekedés, míg az előző év júniusához képest csaknem 30 százalékos (14.200 darabos) - csökkenés volt júniusban.

Az új állások 59,1 százalékát valamilyen támogatott foglalkoztatási forma keretein belül hirdették meg, jelentős részüket továbbra is közfoglalkoztatási rendszerben - olvasható a statisztikában. Júniusban 70 ezer állás állt rendelkezésre, és csaknem 35 ezer maradt maradt betöltetlen. Az álláskeresők száma a zárónapon férfiaknál 2,8, a nőknél 1,1 , a szakképzetleneknél 2,3, a diplomásoknál pedig 1,6 százalékkal múlta alul a májusi értéket. A hivatal megjegyzi: a munkaügyi kirendeltségen elkezdtek megjelenni a frissen végzett pályakezdő álláskeresők: a belépők közel egyötödét ők tették ki. A legtöbbet továbbra is Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tartottak nyilván.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában