Helyi közélet

2012.07.23. 15:32

A rendőrök fokozottan ellenőrzik a tehergépjárműveket és az autóbuszokat megyénkben

Debrecen - A rendőrök fokozottan ellenőrzik a tehergépjárműveket és az autóbuszokat.

Debrecen - A rendőrök fokozottan ellenőrzik a tehergépjárműveket és az autóbuszokat.Elsősorban a teherjárműveket és a buszokat érinti a rendőrség keddtől csütörtökig tartó közlekedési akciója. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ennek az angol rövidítése a TISPOL) által kontinens-szerte összehangolt razzia alkalmával természetesen nem csak az előbb említett járművek vezetőit inthetik le, hanem bárkit, aki okod ad a gyanakvásra.

Kovács Károly, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn közölte: a Hajdú-Biharban idén eddig bekövetkezett 372 személysérüléses közúti közlekedési balesetből 47-et okozott tehersofőr, kettőt buszvezető (tavaly valamivel kedvezőtlenebb volt az arány. Megyénk útjain komoly tranzitforgalom zajlik, aminek egyre nagyobb részét teszi ki a veszélyes áruk fuvarozása. A tapasztalat szerint a nemzetközi teherszállítás résztvevői közül az unión kívüli tehergépkocsik vezetői sok esetben nem tartják be a vezetési- és pihenőidőkre vonatkozó jogszabályokat.

Azaz az akció nálunk már csak ezért is indokolt.

 

Amit ellenőriznek

- menetírók használata

- vezetési és pihenőidő betartása

- rakományok rögzítése

- túlsúlyos járművek

- veszélyes áruk szállítása

- műszaki állapot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában