Helyi közélet

2012.07.19. 10:37

A felponyvázott házból segítséget kér a tulaj

A tiszacsegei háznak a július 8-i vihar megpecéstelte a sorsát. Mint Haonnnak küldött levélből kiderül, „a lakás még abban az állapotban van, ahogy az utcáról beszaladt emberek fel tudták ponyvázni.

A tiszacsegei háznak a július 8-i vihar megpecéstelte a sorsát. Mint Haonnnak küldött levélből kiderül, „a lakás még abban az állapotban van, ahogy az utcáról beszaladt emberek fel tudták ponyvázni.

Azóta is beázik, állapota romlik. Megnézettem egy szakemberrel, aki szerint le kell bontani. A balmzújvárosi területi építésügyi hivatal szakemberei is megnézték, jegyzőkönyvet vettek fel. A döntés a kezemben van, mit kezdek vele” - olvastuk Kovács Jánosné kétségbeesett hangú levelében. Mivel hivatalos helyről szinte egyáltalán nem számíthat támogatásra, a Haon közvetítésével fordul az állampolgárokhoz. Nyitott egy segély számlaszámot, és azt kéri, hogy aki bármilyen kis összegel a segítsgére lehet, küldje el oda. Kovácsné Tiszacsegén az Erzsébet utca 10 szám alatt lakik - ha valaki a helyszínen szeretne találkozni vele. Telefonszám: 70/508-1105

Számlaszám: 11773384-01568330

 

2012. 07.08. du. 15 00 óra. Tiszacsege, Erzsébet u. 18. Nagyon meleg nyári délután volt, semmi nyoma esőnek, szélnek, viharnak, csak a fülledt nyári délután. Pár perc múlva erősen fújni kezdett a szél, diónyi jégdarabok kezdtek esni. A család 2 gyerek tagja a lakásban, én a mosott ruhákat kezdtem összeszedni, gondolván ne ázzanak meg, és beszóltam a nagyobbik gyereknek egy lánynak aki idén töltötte a 18.-dikat, hogy csukja be az ablakokat, és a kisfiút aki 5 éves vigye be. Alig hangzott el ez a beszélgetés máris hallom hogy iszonyú morajlás, zúgás jön az udvar vége felől, (azt hittem a világ vége jön)és iszonyatos erővel fúj a szél, a fákat a földre hajtogatta, minden felé röpköd minden, fölnézek és azt látom hogy a háztető egy az egybe hullik a fejemre. Alig volt időm 2 lépést arrébb állni, ha ösztönösen nem lépek, a tető a fejemre szakad. Utána pedig tömérdek eső, ahogy csak esni bír esik szakadatlanul. Mind ez 5-10 perc ha volt, és ennyi idő elég volt ahhoz hogy a lakás amiben laktunk, lakhatatlanná váljon, és egy kis család hajléktalan legyen. Tető nincs, a mennyezet leszakadva a szobába, fürdőszobába. A lakáson deviza alapú jelzáloghitel van, amit fizetni kellene havi 50-60 ezer ft. Ahova kiköltöztettek bennünket havi bérleti díja+rezsi 70-80 ezer ft.Az én fizetésem 60-65 ezer ft + a járó családi pótlék 26 600 Ft. A Polgármester Úr megengedte, hogy a bérlakásban lakhatunk egy hónapig bérleti díj nélkül, utána vagy fizetünk, vagy mehetünk.

Biztosításom sajnos már nem élt, mert nem tudtam fizetni, Mérlegelnem kellett, vagy biztosítás vagy kenyér. Jelenleg arra várok, hogy kárszakértő megnézze és felmérje a kárt, ill. ha szükséges lakhatatlanná nyilvánítsa. Fotók készültek a ház állapotáról, a TV2 Tények című műsor is foglalkozott vele, ott is megtekinthető a videó.(2012. 07.09.-i esti adás ha jól tudom, én nem láttam tv-t nem tudunk nézni) Nekem lakást kellene vennem , vagy visszaépítenem, de gyakorlatilag nincstelen vagyok, vagyonom semennyi. Szüleim idősek 60-70 évesek segíteni nem tudnak. Édesapám elég szigorú ember, sírni sosem láttam mióta megszülettem, de most az az idős ember mint a záporeső úgy sírt. A kisfiam azóta is a tornádóról beszél, vissza akar menni a régi kisházába, azt mondta amikor meglátta a házunkat " anya széttört a kisházam" és keservesen sírt.

Ennyi lenne a történet irnám tovább is, de sajnos nem tudom mi a vége. Segítséget még tanácsban sem kapok, hogy tudnám merre forduljak. Az idő telik.

Arra kérném Önöket, ha tudnának valamiben segíteni, azt nagyon szívesen vennénk, és nagyon megköszönnénk. Ha nem, akkor is köszönöm hogy elolvasták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában