Helyi közélet

2012.06.20. 13:54

Mandala festéssel segítik iskolájukat

Csodálatos kiállítással, a „Mandala, a színek zenéje” című tárlat megnyitójával járultak hozzá a Centenáriumi Emlékhét eseményeihez a Kalkuttai Teréz Anya Általános Iskola diákjai és pedagógusai.

Csodálatos kiállítással, a „Mandala, a színek zenéje” című tárlat megnyitójával járultak hozzá a Centenáriumi Emlékhét eseményeihez a Kalkuttai Teréz Anya Általános Iskola diákjai és pedagógusai.A megjelenteket Mislovics Andrea a rendezvénysorozat főszervezője és Csige Tamás polgármester úr köszöntötte. Bemutatták a 100 éves évfordulóra készítetett díszzászlót, melyre Urgyán Tibor György szociálpedagógussal, a kiállítás rendezőjével közösen felkötötték az esemény emlékszalagját.

A polgármester úr kiemelte, milyen fontos az intézmény tanulóinak, hogy megmutathassák értékeiket, lehetőséget kapjanak a kreatív kibontakozásra. Ékes bizonyítéka ennek, a géniusz programban megvalósuló mandalafestés és a sporttehetségek kiemelése is. Ehhez a gondolathoz csatlakozott Urgyán Tibor György is, aki beszámolt arról, hogy az idei évi országos paralimpiai atlétikai bajnokságról elhozták a 3., 4., és 5. helyezést, valamint Kurgyis Enikő előtt megnyílt egy nemzetközi karrier lehetősége azzal, hogy válogatott lett. Nagy eredmények ezek azoknak a gyereknek, akiknek ezt megelőzően egy tanóra erejéig sem sikerült lekötni a figyelmét, most azonban 2-3 órahosszán keresztül is egy dologgal tudnak foglalkozni. Arra kérte a megjelenteket, hogy támogassák az intézmény tehetséges gyermekeit a Smaragd Kulturális és Sportegyesületen keresztül, vagy vásároljanak meg néhányat a kiállított munkák közül annak érdekében, hogy kitörési esélyhez juttassák ezeket a minden jóra nyitott fiatalokat.

 

Mosolygó Marietta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában