Helyi közélet

2012.06.08. 10:32

Magyarhomorogi táncosok

Magyarhomorog (HBN-Vmirjáncki József) – Tíz éve lesz szeptemberben, hogy a településen együtt táncolnak hétévestől az ötven évesig a helyi tánccsoportban az „Őszi csalogató” néptánccsoport” tagjai.

Magyarhomorog (HBN-Vmirjáncki József) – Tíz éve lesz szeptemberben, hogy a településen együtt táncolnak hétévestől az ötven évesig a helyi tánccsoportban az „Őszi csalogató” néptánccsoport” tagjai.

Az együttes, akiket Tóth Zsuzsanna néptánc oktató vezet, tanítja a csoport lelkes tagjait szebbnél, szebb táncokra, előbb a környék a környék településeit járták be, majd sikeres szereplésük után jelentkeztek az Országos Nyugdíjas KI-MIT-TUD-ra, melyet 2012 januárjában rendeztek Szegeden. Ez volt az elődöntő, melyet megnyertek.

Nagy öröm volt a csoport a tagjai számára, hogy a középdöntőbe jutottak. Nagy odaadással, akarattal készültek az újabb megmérettetésre, mely 2012. május 26-án volt Sármelléken.

Közben gondjuk is adódott, hisz a szereplések színhelyei igen távol voltak e kis bihari községtől. Az utazás költsége sok pénzben került. A Költségét a táncosok fizették, de a helyi vállalkozók is támogatást nyújtottak. Későbbi szereplésekre utazás költségét már a helyi önkormányzat fizette. Így is a szállás költségét a tánccsoport tagjai maguk fizették ki.

A középdöntőt szintén megnyerték. A zsűri mikor értékelt szereplésüket elmondta, hogy a csoport teljesítménye kiváló volt, hisz a 150 pontból, amit teljesíteni lehetet, mindet elérték.

Nemsoká következett az országos döntő a csoport tagjai számára. Június első hétvégéjén  megrendezésre került az Országos Nyugdíjas KI MIT TUD döntője Keszthelyen.

Felemelő érzés volt a csoport tagjainak a város Balaton színházában szerepelni. A zsűri döntése alapján ezüstminősítést értek el a néptánc kategóriájában a negyvenkilenc fellépő közül. Jutalomként kaptak még 25 ezer forint értékű szállásutalványt is, melyet később használtak fel.

Kiváló szereplésük után a csoportot felkérték arra, hogy újra bemutassák színvonalas táncaikat a Palace hotelban, melyet örömmel támogattak.

A településen is nagyon örültek a csoport kiváló szereplésének. A helyi önkormányzat tagjai is figyelemmel kísérte szereplésüket, de volt olyan vállalkozó is aki anyagilag is segítséget adott. Tették ezt szívesen, hisz évtizedek óta ilyen kiváló eredményt nem ért el a településen élők egyetlen csoportja sem, mint a magyarhomorogi „Őszi csalogató” néptánccsoport tagjai.

Vmirjáncki József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában