Helyi közélet

2012.06.09. 09:54

Gerillák "támadnak" a kandeláberekre, fonallal

Debrecen - Hét belvárosi villanyoszlop kicsinosítását tűzték ki azok a debreceni civilek, akik péntek este kötő és horgolótűkkel felszerelkezve gerillakötés-horgolás akciót indítanak a főtéren.

Debrecen - Hét belvárosi villanyoszlop kicsinosítását tűzték ki azok a debreceni civilek, akik péntek este kötő és horgolótűkkel felszerelkezve gerillakötés-horgolás akciót indítanak a főtéren.Mint hívogatójukból kiderül a megmozdulás – amihez hasonlót már a fővárosban is rendeztek – időzítése nem véletlen minden évben június második szombatján van ugyanis a kötés világnapja. „Le kell számolni azzal a tévhittel, hogy a kézimunkázás csak a nagymamák kiváltsága: egyre több fiatal is kezébe veszi a fonalakat, és alkot: egyedit, szépet, divatosat. Az örömből másoknak is szeretnének juttatni: a hét oszlop feldíszítése egyfajta ajándék is a városnak, a járókelőknek, és mindenkinek, aki szeretne megállni egy percre gyönyörködni a munkákban.Egy oszlop feldíszítése nem ritkán 4-5 ember összefogásának eredménye, amely mögött több órás munka van” – írta Burger Erika, az egyik szervező. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában