Helyi közélet

2012.06.01. 15:42

A felhők már gyűlnek, de lesz-e eső?

<div>Debrecen -&nbsp;Fekete viharfelhők gyülekeznek a belváros felett, bár a radar kép szerint komolyabb esőre nem számíthatunk belőle.&nbsp;

Debrecen - Fekete viharfelhők gyülekeznek a belváros felett, bár a radar kép szerint komolyabb esőre nem számíthatunk belőle. 

 „Pénteken az esti órákban fokozatosan elhagyja a térséget a lehűlést hozó front összefüggő felhőzete. Addig azonban gyakori, sokfelé heves záporokra, esetleg egy-egy zivatarra is számítani kell” – ez már az eumet.hu Hajdú-Bihar megyére kiadott előrejelzésében olvasható. Mint írják pénteken élénk és hűvös nyugati, északnyugati szél jellemző megyénkben.

Az előrejelzés szerint éjszaka felszakadozik a felhőzet, legyengül a szél, de nem lesz még teljesen derült, száraz az idő, sőt a hajnali órákban várhatóan még „visszapörög” a front felhőzete a délnyugati, déli országrész fölé, ami itt is újabb erős felhősödést, záporokat okozhat.

Hétvége

Szombaton várhatóan hűvös idő lesz. Az átmeneti, olykor erős felhősödések ellenére, változóan napos idő várható – derül ki a portál előrejelzéséből. Megjegyzik: futó zápor előfordulhat, de jelentős eső nem valószínű. Vasárnap már nagyrészt napos, kissé szeles, de meleg idő várható. Délután előfordulhat egy-egy helyi zápor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában