Helyi közélet

2012.06.08. 16:11

A Bajcsyn teraszok várnak majd

Debrecen - Pizzázó, diszkó és borozó is jelezte a debreceni városvezetésnek, hogy szeretne terasszal kitelepülni Debrecen legújabb sétálóövezetére, a Bajcsy-Zsilinszky utcára, ek is készültek az ehhez szükséges közművek kiállásai.

Debrecen - Pizzázó, diszkó és borozó is jelezte a debreceni városvezetésnek, hogy szeretne terasszal kitelepülni Debrecen legújabb sétálóövezetére, a Bajcsy-Zsilinszky utcára, ek is készültek az ehhez szükséges közművek kiállásai. Az utca, ahol egykor a 28-as busz megállója volt, jelentősen átalakul. Hamarosan befejeződnek ugyanis a Bajcsy - Piac utca torkolatánál azok a munkálatok, amelyek nyomán bővül a belvárosi sétálóövezet - mondta Kósa Lajos polgármester a pénteki bejáráson. Az antikolt térkővel lerakott utcarész úgy válik a Piac utcai sétálóövezet részévé, hogy a Bajcsy és a Simonffy utca közötti tömbbelsőn keresztül a Hal-közzel is közvetlen összeköttetésbe kerül - hallhattuk. A mintegy 750 négyzetméteres útfelületen öt növényszigetet is kialakítottak, amelyeken burkolat-próbát végeztek: a korábban felrakott terméskövet azóta leszedték, mészkő kerül a már nyolc platánfát tartalmazó, ülőkének is alkalmassá váló szigetekre. Az utca csak gyalogosok és kerékpárosok számára lesz nyitott, az autósokat kizárják - ezért is alakítottak ki parkolóudvart az utcán. Mint az Kósa Lajos elmondta, a Bajcsyn található parkoló a szabályozási tervben is parkolóházként szerepel, ezért alkalmas akár több szintes beálló kialakítására is. A munkálatok 25 millió forintból valósultak meg az önkormányzat saját forrásából.

Augusztusra elkerülő

A nyugati tehermentesítő kiskörút építési munkálatai is haladnak, ezért a Bajcsy utca kiskörutat átszelő szakasza közelében is útfelújítást végeznek. Oda is térkő kerül, hogy az autósok még figyelmesebben közlekedjenek. Várhatóan augusztus 21-re készül el a terhermentesítő kiskörút. HBN

Fotó: Derencsényi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában