Helyi közélet

2012.06.08. 16:00

2-es villamos - Kósa egyetlen bővített mondatban válaszolt kérdéseinkre

Debrecen. „Megegyeztünk abban, hogy a közbeszerzési törvény, a köztünk lévő szerződés, a Polgári Törvénykönyv és a Fidic sárgakönyv szerint rendezzük a dolgokat.”

Debrecen. „Megegyeztünk abban, hogy a közbeszerzési törvény, a köztünk lévő szerződés, a Polgári Törvénykönyv és a Fidic sárgakönyv szerint rendezzük a dolgokat.” Számos kérdésben vitatkozik az önkormányzat, mint megrendelő a 2-es villamos-beruházás kivitelezőjével, az ATK konzorciummal, illetve annak vezető vállalkozásával az Arcadom Zrt.-vel, de ennek megvan az előírt ügymenete - válaszolta Kósa Lajos polgármester a 7,5 milliárdos projekt további sorsát firtató kérdésünkre. Annyit árult el: a város legfontosabb érdeke, hogy a remiz jövő március 18-ig elkészüljön, mert akkor jön az első villamos, 2014. márciusára pedig a pályát is be kell fejezni.

Többet nem mondott, noha a Figyelő csütörtökön megjelent számában Demján Sándor (érdekeltségébe tartozik az Arcadom), több érvet felsorolt, melyekkel szerinte a város hátráltatta a határidő betartását. Reagált viszont az újságíró állításra, mely szerint „a nagypolitika mintha nem támogatná a nagyvállalkozókat”, amit „Kósa Lajos Arcadommal szembeni fellépése” is alátámaszt. Elmondta, a város polgármestereként képviseli a megrendelőt és nem politikusként.

 

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában