Helyi közélet

2012.05.30. 07:59

Zöldfalat és napelemet is telepítenének - Pénzügyekről és modern megoldásokról egyaránt dönthet a debreceni képviselőtestület

Debrecen - A nemrég lemondott Tóth Csaba (DISZ Kulturális és Sportegyesület) képviselői helyére dr. Dobrossy István Jenőt választhatják a közgyűlés csütörtöki ülésén.Módosítják az önkormányzat 2012. évi költségvetési rendeletetét; ugyanis az államháztartási törvény változása miatt el kell különíteni egymástól az önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal (mint költségvetési szerv) bevételi és kiadási előirányzatait.

Debrecen - A nemrég lemondott Tóth Csaba (DISZ Kulturális és Sportegyesület) képviselői helyére dr. Dobrossy István Jenőt választhatják a közgyűlés csütörtöki ülésén.Módosítják az önkormányzat 2012. évi költségvetési rendeletetét; ugyanis az államháztartási törvény változása miatt el kell különíteni egymástól az önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal (mint költségvetési szerv) bevételi és kiadási előirányzatait.A képviselők elé kerül majd a Nagyerdei Stadion rekonstrukciójának koncepció terve és több, az önkormányzat tulajdonában vagy résztulajdonában lévő cég 2011. évi számviteli beszámolóját, köztük a Debreceni Vagyonkezelő Zrt-ét fogadhatja el a testület.

Napelem

A közgyűlés dönthet egy korábbi pályázati projekthez szükséges saját forrás biztosításáról, melynek értelmében 10 óvodai és alapfokú oktatási intézményben napkollektorokat helyeznének el; a 101 millió forintnyi támogatást 67 millió forint önrésszel kell kiegészíteni. Időközben a Rakovszky Dániel Általános Iskolát oktatási célra nem hasznosítják, helyette a Csapókerti Általános Iskola vesz részt a programban.Sajátos egészségvédelmi terv megvalósítására tesz javaslatot a   Városfejlesztései Főosztály: zöldfalat telepítenének gyermekintézmények köré, játszóterek térelválasztására, a zöldfelületek növelése érdekében. A zöldfalak horganyzott gömbacél vázú, borostyán vagy gyertyán örökzöld növényekkel befuttatott elemek. Az előterjesztés szerint darabonként, beépítéssel együtt mintegy 40 ezer forint (+ Áfa) összegért beszerezhetők.

A Városüzemeltetési Osztály által készített előzetes felmérések szerint mintegy 6000 folyóméter zöldfal szükséges; ez 240 millió Ft forint (+ Áfa) összeget jelent. A zöldfalak beszerzésével az önkormányzat 2012. évi költségvetése nem számolt, fedezetként a város Pallagon található külterületi ingatlana  tulajdonjogát ajánlhatná fel. Ezt az ingatlant a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományi Centruma részére 2015. július 7-ig haszonbérbe adta, a szerződést azonban bármikor, 30 napos felmondási idővel, indokolási kötelezettség nélkül felmondhatja. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában