Helyi közélet

2008.12.31. 07:15

Zsibogóban jártunk, petárdát találtunk

<p>Teszteltük, lehet-e petárdát kapni a használtcikk piacon. Bizony, tagadhatatlan, hogy virágzik az illegális pirotechnikai eszközök árusítása.</p>

A Debreceni Rendőrfőkapitányság már több ezer darab petárdát foglalt le ebben a hónapban. Leginkább az utcán árusították 2005 óta illegális portékájukat azok, akiket a későbbiekben előállítottak.

Na de vajon mennyire nehéz hozzájutni idén a veszélyes játékokhoz? A Haon elindult a használtcikk piacra, ahol úgy gondoltuk, biztosan lesz egy két olyan alak, aki bőszen oldalba bök, s a „cigit?petárdát?” jelszót jól ismert hanglejtésben veti elénk. Az elmúlt években valóban jellemző volt ez a fajta tolakodás, na de idén más a módi.

Szépen róttuk a köröket, petárdának azonban nyomát sem találtuk. De ne feltételezzük, hogy amit nem látunk vagy hallunk, az nincs is! Szinte a bejáratnál álldogált egy csapat árus, látszólag dologtalanul.

Odamentünk az egyikhez:

- Elnézést, nem tudja, lehet-e itt valahol petárdát kapni?

-Mér, kell?

- Ö, igen, szeretnénk.

- Várjatok itt.

A nagydarab, negyvenes férfi nem ment messzire. A bejárathoz közeli stand alá nyúlt be, hogy kielégítse törvénytelen igényeinket. Fél perc sem telt bele, s már kezünkben volt a szajré. 1500-ért kínálta a száz darabot.

Próbáltunk alkudni ezresig, ám azt mondta, annyiért nem adja, más elviszi ennyiért is. Arra hivatkozva, hogy sokalljuk az árat, köszöntük szépen, nem kötöttük meg az alkut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában