Helyi közélet

2008.10.08. 16:34

Ötvenöt esztendőt ünnepel a Hajdú

<p>Debrecen – A Debreceni Hajdú Táncegyüttes az idén ünnepeli fennállásának 55. évfordulóját. A jeles évforduló szerepel a Hajdúk hete című, október 11-étől 18-áig zajló eseménysorozat központjában.</p>

A jubileumi hét programja e héten szombaton hagyományőrző bállal veszi kezdetét a többszörös díjnyertes együttes Hatvan utca 32. alatti székházában. Másnap délután négyszáz táncos ropja a Kossuth téren megrendezendő Hajdúsokadalomban.

Hétfőn új műsorát mutatja be a társulat – Nagyapáink emlékei címmel – a Kölcsey Központban, a Debreceni Őszi Fesztivál programsorozatában. 14-én és 15-én óvodások vehetnek részt táncházi foglalkozáson a Hajdú-székházban, s szintén 15-én, Táncos képek címmel, a Debreceni Fotóklubnak nyílik kiállítása a Méliusz Központban. Október 16-án pedig az utánpótláscsoportok mutatkoznak be a Vasutas Egyetértés Művelődési Központban.

A Hajdúk hete október 18-án nagyszabású ünnepi gálaműsorral ér véget, Hajdúk 55 év tükrében címmel a Csokonai Színházban, az együttes hajdani és jelenlegi táncosaival, 15 és 19 órától. A Hajdúk Hete programjainak állandó zenekara a 15. jubileumát ünneplő Szeredás Népzenei Együttes.
INFO
Tudnivalók bővebben az együttesről és a jubileumi programsorozatról: http://www.hajdufolk.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában