Helyi közélet

2008.10.07. 10:53

Százötven éve az elsők között

<p>Amikor 1850-ben Ferenc József császár engedélyezte a kereskedelmi és ipari kamarák alapítását a Monarchián belül, Magyarországon elsőként mindössze két kamara alakult, Pesten és Debrecenben.</p>

Bécs – Amikor 1850-ben Ferenc József császár engedélyezte a kereskedelmi és ipari kamarák alapítását a Monarchián belül, Magyarországon elsőként mindössze két kamara alakult, Pesten és Debrecenben.

Az Osztrák Gazdasági Kamara elnöke, Christoph Leitl indítványára a 150 éve létesült közép-kelet európai kamarai szervezetek példájára a napokban megalakították az „1850 Club of Chambers“-t, mint a térségen belüli kamaraszervezetek hálózati platformját“.

A „Club” 20 ausztriai, cseh, horvát, lengyel, magyar, olasz, román, szlovák, szlovén és ukrán gazdasági, ipari és kereskedelmi kamarát foglal magába. Az alapító okirat aláírására Magyarországról mindössze a két legrégebben alakult kamara, a Budapesti és a Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara kapott meghívást; Debrecent Skultéti Éva főtitkár képviselte Bécsben.

Az új nemzetközi szervezet célja az, hogy megkönnyítse ezen régiókból érkező vállalatok kapcsolatfelvételét és támogassa a kis- és középvállalkozások üzleti partnerkeresését.

A kezdeményezés másik súlypontját a képzés és továbbképzés területén folytatott szorosabb együttműködés jelenti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában