Helyi közélet

2008.10.21. 06:23

Kevés parkoló a klinikáknál - és,ha fizetős lesz?

<p>Debrecen – Többszáz autóval várakozhatnak a járművezetők a klinikák kerítésén kívül, a Pallagi úton – ingyen. De ez sem elég. Bemenni kevesen merészkednek, mert csak az első fél óra ingyenes.</p>

A második fél óra 260 forint, minden további pedig 390-el növeli a kilépéskor fizetendő összeget. A kívül várakozó autók nagy száma is bizonyítja, hogy indokolt a korlátozás, hiszen, ha ingyen lehetne behajtani, akkor a klinikatelepen nagyobb volna a dugó, mint közlekedési csúcsok idején a belvárosban.

Méltányos az is, hogy a Pallagi úti várakozó helyeken bárki térítés nélkül korlátlan ideig parkolhat az autójával. Csakhogy fogytán a hely.

Egyre többen kényszerülnek a zöldben állni. Bizonyára a nem teszik szívesen – tételezzük fel, hogy a természet károsítása mindenkinek fáj –, s tartaniuk kell a közterület-felügyelők büntetésétől is.
„Vidékiek vagyunk és szerencsére csak ritkán járunk ide, de már többször tapasztaltuk, hogy több autós is a fűre állította a kocsiját, így nem gondoltuk, hogy ez szabálytalan lenne” – mondta a neve elhallgatását kérő autós, amikor arra jártunk.

A szabályosan várakozó Poják István megjegyezte: nem helyes, hogy egyetlen kocsit is beengednek a kapun. Ha rajta múlna, csak a mentő hajthatna be. Sáska Emil a másik végletet képviseli: szerinte a betegeket méltánytalanul sarcolják a magas összeggel.
A Debreceni Egyetemen érdeklődve azt hallottuk, hogy a külső parkoló gazdája az önkormányzat. Az egyetem már kezdeményezte a parkoló bővítését a városházán – fogalmaztak.

Varga László főosztályvezető ugyanakkor arról tájékoztatott, hogy a hozzájuk érkezett levél szerint az egyetem szeretné saját használatba vonni és fizetőssé tenni az említett parkolót. Arról még nincs döntés, hogy megteheti-e.

Átlagosan négyezer a büntetés

Szeptember végéig többszáz járművezetőt bírságoltak meg a közterület-felügyelők azért, mert a Medgyessy sétánytól az Auguszta bejáratáig (tehát a parkerdei területen) a zöldben álltak meg – tájékoztatott Leposa István, a Debreceni Közterület-felügyelet vezetője.

Átlagosan négyezer-négyezerötszáz forint büntetést szabnak ki. Megtehetnék, hogy csupán figyelmeztetnek, de tapasztalatuk szerint annak semmilyen nevelő hatása nincs – mondta.

  • Parkolás az Auguszta előtt - négyezerért
  • Tilosban parkolnak a Széchenyi utcán Tilosban parkolók 2008.06.14.
  • Csata a belvárosban
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában