Helyi közélet

2008.10.01. 12:50

Hangszercsodák a fővárosban, klubbulik Debrecenben

<p>Budapest, Debrecen – Lehetőség nyílik arra is, hogy a Metallica 1986-ban elhunyt basszusgitárosának, Cliff Burtonnek készített Aria basszusgitárt bárki megszólaltathassa… &#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/hangfoglalas/cn/boon-news-fabiangy-20081001-123802"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Izgalmas részletek </B></A>[.pdf - 65KB]</p>

Csaknem 10 milliárd forint összértékű hangszer, több mint 200 koncert, rengeteg közönségtalálkozó és program várja október 3-tól 5-ig a Hangfoglalás látogatóit a SYMA Sport- és Rendezvénycsarnok A és C csarnokában, illetve négy fővárosi és egy debreceni klubban.
A Magyar Zenei Exportiroda és a Hangszeresek Országos Szövetsége harmadjára rendezi meg az ingyenesen látogatható hangszerkiállítást és zenei demonstrációt.

A Hangfoglalás központi helyszínén, azaz a Syma csarnokban több tízezer hangszert, terméket állít ki 88 kereskedő 8 ezer négyzetméteren.

A kiállításon a fúvós, az ütős, a pengetős (akusztikus és elektromos), a vonós és billentyűs hangszerek minden elképzelhető és elképzelhetetlen fajtája megtalálható majd – ismerteti a szervezők közleménye.

Emellett a hang-, a fény-, a színpad-, a stúdió-, színház-, és a diszkótechnika összes elemével találkozhat a látogató. Utóbbiba például beletartozik a füstgépek, a lézerek és az effektek világa.

A rendezvény különlegessége, hogy nem csak megleshető, hanem ki is próbálható minden egyes hangszer.
A kiállításon a 200 forintos pengetőtől kezdve a 880 ezer forintos kézzel készített Bogner gitárerősítőn át a 150 millió forintos, koncertek hangosítására, tévé- és rádiós stúdiókban használt keverőpultig minden megtalálható. Itt végre lehetőség nyílik arra is, hogy a Metallica 1986-ban elhunyt basszusgitárosának, Cliff Burtonnek készített Aria basszusgitárt bárki megszólaltathassa.
A Magyar Zenei Exportiroda szervezésében október 3-án és 4-én este a Hangfoglalás programja négy fővárosi klubban és egy debreceni klubban folytatódik.

A Gödör Klub, a Take Five, a Corvintető, a Merlin, illetve a debreceni Klinika Klub ismert és kevésbé ismert, de mindenképpen zseniális magyar illetve közép-kelet-európai zenekarok koncertjeinek ad helyet.

Ahogy minden program a Hangfoglaláson, így a több mint 30 klubkoncert is ingyenesen látogatható.

A klubkoncertek fellépői Debrecenben, a Klinika Egyetemi Klubban:
Okt. 3., péntek:
19.45: The Hated Tomorrow,
20.30: The Trousers,
21.30: Gonzo,
22.30: B-Seiten Sound,
00.00: Skyline.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában