Helyi közélet

2008.10.05. 08:20

Drága ebéd

<p>Mindenkivel előfordult már, hogy nem volt ideje hazamenni ebédelni, és betért egy étterembe vagy büfébe. De biztos, hogy ez a legjobb megoldás? Ki tudja, hogy mit kapunk a pénzünkért?</p>

Salmonella, campylobakter és egyéb vírusok. Számtalan néven és formában léteznek, nem kell sokáig keresgetnünk őket. Elegendő egy kevésbé megbízható hűtő, egy nem megfelelő hőfokon dolgozó mosogatógép, egy kézmosás elhagyása, és már ott is van az ebédünkben.
Nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy egy 670 forintos gyros elfogyasztása után több ezer forintos számlát kapjunk a sarki patikában, egy közel két hetes karanténnal megbolondítva.

Lehet, hogy eddig én választottam rosszul, de ha ez így van, akkor mi a helyzet azzal a több száz, vagy ezer másik emberrel, aki nap, mint nap ott fogyasztja el ebédjét. Felmerül a kérdés, hogy csak én vagyok ilyen gyenge?
Egyre nagyobb szerepet kap a különböző büfék és étkezdék tisztaságának és szakszerű működésének betartatása. Egyre több riport témája a népszerű üdülőhelyek éttermeinek, és a különböző élelmiszerrel foglalkozó vállalkozásoknak átvizsgálása.

Elszomorít a gondolat, hogy szigorra van szükség ahhoz, hogy az ember a saját pénzéért egészséges ételt kapjon, ami egy TISZTA konyhában készül el. De a probléma a razziákkal és a büntetésekkel sincsen megoldva addig, amíg a vendéglátósok és a dolgozók a kiadások csökkentése érdekében áthágják a szabályokat, amivel éppen azokat az embereket betegítik meg, akiktől a bevételüket kapják.

Addig, amíg ez nem változik, és nem a fogyasztó lesz a középpontban, addig folytatódik ez a macska-egér harc a büfék és az különböző felügyeleti szervek között.
T.N

  • Vasárnapi trafipax
  • Kézművesek
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában