Helyi közélet

2008.09.09. 18:38

Retróláz a Méliuszban: itt az életérzés-gyűjtemény

<p>Debrecen – „Azok a boldog szép napok” visszaköszöntek a cívisvárosra – legalábbis egykori kellékekbe sűrítve, általuk felidézve: retrótárgyak kiállítása látható keddtől a Méliusz Központban.</p>

A Homokkerti capriccio című, sikeres múltidéző kisregény szerzője, Dalnoky Ferenc ugyanis ismét akcióba lendült: a tavasszal-nyáron az ebesi Széchényi Ferenc Tájmúzeumban tartott premier után immár a debreceni közönség is megtekintheti szívmelengető kollekcióját, amelyet az elmúlt rendszer jellegzetes személyes tárgyi emlékeiből gyűjtött össze.

Ahogy a szerző a honlapján is ismerteti: „Van itt minden! Régi játékok, háztartási eszközök, műszaki cikkek, mozgalmi kitüntetések, zászlók, régi sörös, üdítős üvegek, címkék, cigarettás dobozok, reklámplakátok, rollerek, na meg pedálos Moszkvics…”

INFO
A kiállítás október 12-éig tekinthető meg a Méliusz Központban (4026 Debrecen, Bem tér 19/D), a könyvtár nyitvatartási idejében. További érdekességek a gyűjtő honlapján: www.dalnokyferenc.hu


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában