Helyi közélet

2008.09.01. 06:19

Még többségben a hazai gyümölcs

<p>Debrecen – A debreceni Nagy Piac zöldség- és gyümölcsstandjain a nyárvégi időszakban leginkább magyar termékeket kínálnak az árusok, hiszen ilyenkor van idénye az almának, a körtének, a baracknak, és a szőlőnek is.</p>

Amíg terem a hazai, a kereskedők inkább amellett döntenek. Balogh Imréné, az egyik eladó arról panaszkodott, sokszor van a külföldről behozott áruval probléma, ugyanis a felvásárlási lerakatban csomagolva, bedobozolva adják el a gyümölcsöket, nem lehet kinyitni, nem lehet leellenőrizni sem.

Így zsákbamacska, milyen minőségű árut rejt a doboz. A kibontás után pedig legtöbbször rothadt és éretlen terméseket találnak. Az árusok többsége olyan nagykereskedőtől vásárolja a gyümölcsöket a nagybani piacon, akit már évek óta ismernek, és megbíznak benne.

Általában tudják, pontosan honnan származik a növény, a vevők többsége azonban nem kérdezi meg, az esztétikai látvány után döntenek. Azonban azt mindenki elvárja, hogy az ár egyensúlyban legyen a minőséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában