Helyi közélet

2008.09.17. 15:47

Megkérdeztük: miért olyan gyakoriak a kutyatámadások

<p>– Szerintem az eb gazdája tehet arról, ha kutyája megtámad valakit, mert nem foglalkozott vele eleget, nem nevelte meg – mondta Fucskó Ilona és hozzátette,szerinte az a kutya, akit folyton megkötve tartanak, előbb-utóbb megvadul.</p>

Kerezsi Stefánia szerint a gazdik nem figyelnek eléggé állataikra, ezért azok könnyen elszabadulnak. Nem mindenki oltatja be kutyusát, így szerinte egyértelműen az emberek a felelősek a kuyták vadságáért.
– Azokat a kutyákat, akik emberre támadnak, vagy a gazdájuk neveli túl agresszívnak, vagy a későbbi áldozat az, aki nem megfelelően közeledik az állathoz – mondta el véleményét Ács Dániel és kiemelte: szerinte a sértett is hibás lehet.
Vértesi Sándort szerencsére még soha nem támadta meg kutya. Szerinte a négylábúak gazdáinak kellene jobban odafigyelni, például a veszélyesebb kutyáknak szájkosarat kellene viselni.
– Barbárok és felelőtlenek az emberek – mondta el véleményét Dalman Béláné. – Szerintem mindig a kutya gazdája a hibás, kivéve ha az állatot valaki más felhergeli.

Aki zárt helyen, pórázon tartja négylábúját, inkább ne is tartson állatot.
Faragó Viola személyes rossz élményét mesélte el:

– A saját kutyánk támadt rám egyszer, de teljesen biztos vagyok benne, hogy azért, mert a szomszédunk uszította, hergelte az állatot. Szerintem minden kutyatámadásnál valamilyen formában az ember a hibás – mondta.

Kutyatámadás: még nincs gyanúsított

Egyek – Egyelőre senkit sem vontak felelősségre azután, hogy egy keverék staffordshire terrier összemart egy 13 éves gyereket július közepén Egyeken. Mint írtuk, az eb gazdája, egy helybeli férfi sétálni indult a fiával, amikor a kutya egy földúton rárontott a gyerekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában