Helyi közélet

2008.09.18. 17:53

Megkérdeztük: Elfogadható lenne pénzért vért adni?

<p>– Ha valaki tényleg vért akar adni, ne pénzért tegye, hanem mert segíteni akar – mondta a Naplónak Boros Csaba Tamás, aki nem tartaná jó ötletnek, ha a véradásból is üzletet csinálnának. <DIA alt="Megkérdeztük: Elfogadható lenne pénzért vért adni? " height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megk_rdezt_k__Elfogadhat__lenne_p_nz_rt_v_r/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Megkérdeztük: Elfogadható lenne pénzért vért adni? " src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

– Ha a véradásért fizetnének, biztos, hogy lényegesen többen nyújtanák karjukat – mondta el véleményét Tóth Hajnalka, aki azt is elárulta, hogy nem szokott vért adni, de ha fizetnének érte, előfordulhatna, hogy ő is rászánja magát.
Nánásiné Cseke Anita elképzelhetőnek tartja, hogy ő is jelentkezik véradásra, de egyáltalán nem tartaná etikusnak, ha ezért pénzt adnának. – Ha vért adnék, azért tenném, hogy ezzel mások életét megmentsem, nem a fizetségért – mondta.

– Meglátásom szerint mostanában egyre kevesebb a véradó, valamit ki kellene találni, hogy számuk növekedjen.

Jó ötletnek tartanám, ha fizetnének érte, biztos, hogy többen jelentkeznének – magyarázta Lécz Levente, aki nem szokott ugyan vért adni, de ha anyagi helyzete nagyon indokolná, pénzért ő is karját nyújtaná.

Erdei Istvánné régebben többször adott vért. Azt mondja, jó ötlet lenne fizetni a vérért, mert sokak élete függhet attól, hányan nyújtják karjukat. Az állam, ha igazán akarna, találna erre a célra pénzforrást.
– Nem tartanám jó ötletnek, hiszen a véradás önkéntes dolog. Én nem nagyon szoktam vért adni, de ha rászánnám magam, nem a pénzért tenném, hanem segítségnyújtásból – nyilatkozta Erdei Lajos. Szerinte hiába fizetnének érte, nem lenne több véradó, de bizonyára van, akinek jól jönne a plusz bevétel.

  • Sok véradó kifut a korból
  • Újra véradás a Naplónál
  • Szép számmal jelentek meg Video
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában