Helyi közélet

2008.09.07. 16:31

Megfelelni a munkaerőpiaci igényeknek

<p>Holnap elkezdődik az új tanév a felsőoktatásban. A Debreceni Egyetem a Főnix Csarnokban, a Református Tanítóképző Főiskola a Nagytemplomban tartotta meg ünnepi tanévnyitóját vasárnap.<DIA alt="Évnyitó a Debreceni Egyetemen" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_vnyit__a_Debreceni_Egyetemen/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Évnyitó a Debreceni Egyetemen" src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Az oktatási rendszer piaci igények szerinti átalakítását, a kutatómunka európai szintűre emelését és épületeinek fejlesztését tűzte ki célul a Debreceni Egyetem az új tanévtől – derült ki Fésüs László rektor ünnepi köszöntőjéből a Főnix Csarnokban tartott tanévnyitón vasárnap. – A munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelően még mindig nagy az érdeklődés a műszaki és orvosi képzés iránt, azonban azt szeretnénk, ha a természettudományok – például a vegyész vagy biológus szakmák – is nagyobb népszerűségnek örvendenének – mondta.
A rendezvényen jelen volt többek közt Molnár Károly miniszter is. Az intézményben 32 ezer hallgató, köztük hétezerötszáz gólya kezdi meg ma az új tanévet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában