Helyi közélet

2008.09.23. 11:16

Drága kincsünk: az energia

<p>Fontos, hogy a mindennapi életünkben is odafigyeljünk az energiatakarékosságra. Ne hagyjuk bekapcsolva a televíziót, és ne folyassuk feleslegesen a vizet. Ma arra voltunk kíváncsiak, Önök hogyan sspórolnak az energiával. &#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/energiatakarekossag/cn/haon-news-hbn_01-20080923-111741"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Energiatakarékossági tippek!</B></A></p>

Kazák János igyekszik mindenhol kis fogyasztású izzókat, neoncsöveket használni.

Háztartási berendezéseinek többsége is energiatakarékos. Mint mondta, a fűtést csak reggel és este kapcsolják be, ha felmelegedett a ház, elzárják.
– Mindig kihúzom az elektromos eszközöket, ha épp nem használom őket – kezdte válaszát Nagy Beáta. Arra is odafigyelek, hogy elzárjam a vízcsapot, mialatt a hajamat mosom.
Rádi Krisztina megpróbál minél kevesebb vizet elhasználni zuhonyzás és fogmosás közben. – Ha kimegyek a szobából, leoltom a villanyt, ne használja az energiát feleslegesen.
– Otthon van redőnyünk, ami egyben jó hőszigetelő is, így nem kell állandóan fűteni – mondta Imre Anikó, majd hozzátette: mindig kikapcsolom az elektromos berendezéseket, ha nincsenek használatban.
Páriné Barna Zsuzsa a fűtéssel nem tud spórolni, ugyanis átalány díjas. – Napközben nem vagyunk otthon, így csak este kell odafigyelnünk, hogy ne használjunk el sok energiát.
Németh Sándor fatüzelésű kazánnal fűt. Mint mondta, ez olcsóbb és energiatakarékosabb is. – Ha kimegyünk a szobából, természetesen lekapcsoljuk a villanyt, ne égjen hiába.

  • Védje ön is környezetét
  • Hol szökik a meleg?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában