Helyi közélet

2008.09.29. 13:28

Cigihegyek és iraki „besurranók”

<p>Debrecen, Ártánd – Mozgalmas hétvégén vannak túl a pénzügyőrök, hiszen Ártándon több ezer karton cigaretta és iraki határsértők is fennakadtak a rostán.</p>

A Vám-és Pénzügyőrség munkatársai Ártándon egy román kamiont világítottak át a röntgenberendezés segítségével.

A teherautó rakterében bútorok és vasrudak voltak elhelyezve. A röntgent kezelő pénzügyőrnek azonban feltűnt, hogy a pótkocsi padlólemeze duplára van átalakítva, és cigaretta van elrejtve benne – tudatta hétfőn a Vám-és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Parancsnoksága.

A vámhivatal munkatársai lepakolták az egyébként legális szállítmányt a raktérből, majd felszedték a padlólemezt, amely alatt 12 ezer doboz cigaretta volt elrejtve. A több mint 6 millió forint értékű füstölnivalót a pénzügyőrök lefoglalták, és visszaélés jövedékkel bűncselekmény elkövetése miatt indítottak eljárást.
Nem sokkal később egy Görögországból érkező, román kamiont is megröntgeneztek a pénzügyőrök.

Az átvilágítás során a kezelőszemélyzet észrevette, hogy a teherautó alvázán több emberalak vonala rajzolódik ki. Kiderült, hogy három, okmányokkal nem rendelkező iraki állampolgár akart „besurranni” Magyarországra – fogalmaz a közlemény.

A fővámhivatal munkatársai az iraki állampolgárokat átadták a rendőrség munkatársainak, akik eljárást indítottak a határsértőkkel szemben.

  • Terhes kismama is sérült az ütközésben Terhes kismama is sérült a balesetben 2008.09.29. Video
  • A legfrissebb üres álláshelyek Hajdú-Biharban
  • Súlyos buszbaleset Hajdúszováton Buszbaleset Hajdúszováton 2008.09.29.  Video  Video
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában