Helyi közélet

2008.09.30. 08:14

Ceruza a fülben

<p>Az arany és az ezüst még mindig hódít, az évek alatt azonban belopódzott az ékszeres dobozba a férfiak által legtöbbször fölösleges és értéktelen cicomának tartott bizsu. Fából, fémből, műanyagból, teljesen mindegy. Minden nő veszi tinédzsertől a hatvan évesig. <DIA alt="Bizsutrend 2008.09.29." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Bizsutrend_2008_09_29_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Bizsutrend 2008.09.29." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Egy kis púder az arcra, egy szép ruha és ékszer. Néha ennyi is elég ahhoz, hogy egy nő boldogabbnak érezze magát. Legalábbis fontos, hogy úgy induljon el otthonról, hogy otthonosan érezze magát a saját bőrében. A kiegészítők azonban elég nagy fejtörést okozhatnak olykor-olykor.

Az arany és az ezüst még mindig hódít, az évek alatt azonban belopódzott az ékszeres dobozba a férfiak által legtöbbször fölösleges és értéktelen cicomának tartott bizsu.

Fából, fémből, műanyagból, teljesen mindegy. Minden nő veszi tinédzsertől a hatvan évesig. Hunyadiné Margó, eladó elmondása alapján minden korosztály kedveli a kedvező árú kiegészítőket, csak mindenki mást szeret. „Azért veszik, mert az egyszerű ruhát is fel lehet vele dobni, és mivel nem túl drágák, ezért sok lehet belőle, van lehetőség cserélgetni. Az iskolások nincsenek annyira eleresztve, így apránként állítják össze szettjüket, míg, aki dolgozik, ritkábban tud betérni hozzánk, így ő egyszerre többet hagy itt.”

Lehetőség pedig van bőven a költekezésre. Egy kollekció összeválogatása kijöhet egy ezresből is, de akár több tízezer forintot is a kasszában lehet hagyni. Választhatunk lógós, passzos, strasszos, csillogós, matt, mintás és egyszínű közül, millió és egy darab van ugyanis egy-egy üzletben.

Az emo stílus képviselői a halálfejjel „ékesített” ruhákon kívül az ékszerekben is ezt a motívumot keresik, ez most a divat. De nagy keletje van még a dobókockás fülbevalónak is a tizenévesek között.

„A szalagtűzők megindulásával az elegánsabb, hosszabbakra is nagyobb az igény.” – állítja Tóth Anikó eladó. Szerinte a fekete és a lila nagyon ment eddig is, de nemsokára a piros lesz a divat.

Nem szabad azonban túlzásokba esni. Ahogy a sminkre érvényes a mondás, itt is igaz: a kevesebb néha több.

Hunyadiné Margó elmesélte, hogy a legnehezebb bizsu, amit eladtak a boltban, a körülbelül harminc dekás fülbevaló volt, amit egy magas, szőke, csinosan öltözött hölgy vetetett ki a kirakatból.

„Aki ugye szereti a feltűnést, szívesebben hord nagyobb darabokat.” Körutunk során azért találtunk még meghökkentő ékszereket, úgy, mint a kék tollakkal díszített vagy a ceruzavégnek álcázott fülbevalókat.

B.Zs.

  • Pasi a kozmetikusnál – ciki vagy cuki?
  • Hogy vezessük meg a férfiakat
  • Emo és ami mögötte van
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában