Helyi közélet

2008.09.30. 14:19

Borzalom vagy művészet a Sas utcán?

<p>Munkatársunk a napokban figyelt fel a Kossuth utca Sas utca sarkán díszelgő „alkotásra”.&#160;Nézze meg ön is! Véleménye van? Szóljon hozzá a fórumban!&#160;</p>

A graffitit ma már sokan önálló művészeti ágként tartják számon. Bizonyára igazuk is van! De, hogy az itt látható „alkotás” milyen indíttatásból készült, és mekkora művészi értékkel bír ezen a helyen? Nehéz kérdés. Önnek mi a véleménye?

Ön valódi graffiti művésznek tartja magát? Mutassa meg alkotásait a nagyközönségnek! Küldjön e-mailt a [email protected] e-mail címre. A levélhez csatolja alkotását, és néhány tudnivalót a képen látható graffitiről. A legszebb „rajzokat” portálunkon viszont láthatják!

 

 

Nézze meg, hogyan készül egy graffiti! Video

 

  

Mit illik tudni a graffitiről?

A falfirka vagy graffiti (utóbbi görög eredetű, de Amerikából származó fogalom, melynek eredeti jelentése: feliratok) legjellemzőbb előfordulási helye a köztereken lévő falfelület.

Szöveges formái a halandzsaszerű, de sok esetben aforisztikus feliratok, amik lehetnek versszerűek is. A szövegeken kívül jellemzőek a rajzok is. Szórófestékkel készült válfaja a tag.

Falfirkák leletei az ókor óta ismertek.Divatjelenségként a nyugati világban az 1960-as években terjedt el. Vannak név szerint ismert alkotói is. Legnevezetesebb Keith Haring, de legtöbbjük – ahogy Magyarországon is – névtelenül, illetve illegálisan tevékenykedik. Gyűjtésük kezdeményezője Brassai volt, a párizsi gyerekek falfirkáiról készített fotóalbumot. Forrás: Wikipedia

 

 

 

 











  • Az igazi graffiti művészet
  • Hogyan készül a graffiti? Video
  • Kinek művészet a graffiti?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában