Helyi közélet

2008.08.29. 06:39

Raktár épül az alagsorban

<p>Debrecen – Nem működnek a liftek és még mindig nincs elegendő parkoló a nagy piacon. Por és benzingőz fojtogató elegye várja a legurulókat, akik a Rákóczi utcai lejáró felől érkeznek.</p>

Szén-monoxid-veszélyre figyelmeztet a tábla, s nem hiába. A nagy piac alagsori parkolójába nehéz a lejutás, de talán még nehezebb az eligazodás. Por és benzingőz fojtogató elegye várja a legurulókat, akik a Rákóczi utcai lejáró felől érkezve vagy építési anyagok mellett állhatnak meg elöl, vagy, áthaladva a rakodótéren, egy pinceszinti építkezés szomszédságában parkolhatnak, már ha találnak helyet.

Aztán indulhat a keresés, mert a megszokott feljárathoz – a két személyfelvonóhoz és az egyik lépcsőhöz – a munkálatok miatt nem lehet bejutni. Most csak egy út vezet fel a parkolóból, de mint a piacon a vásárlóktól és az árusoktól megtudtunk a liftek már nem is mennek le az alagsorba, a teherliftet pedig csak a boltosok és a kofák használhatják. Kipróbáltuk, az alagsor helyett az emeletre megy a felvonó.

Nem lesz kínai

Mozgássérültek csak a Csapó és Vár utcán találnak kijelölt parkolókat, vagy megállhatnak az utcán, a piac mellett, de ott nem várakozhatnak, tudtuk meg Tornyi Sándornétól, a közterület-felügyelet piaci osztályvezetőjétől. Megemlítette azt is, hogy az alagsorban korábban sem volt ingyenes parkoló mozgáskorlátozottaknak, s hozzátette, az a Dexium Kft. területe.

Arra nem tudott válaszolni, van-e alapja a híreszteléseknek, hogy egy kínai üzlet épül a pincében. Tutor Lóránt, a Dexium Kft. ügyvezetője viszont egyértelműen cáfolta. Mint mondta, a Fórum egyik üzletének, a H&M-nek a raktára készül ott.
Megpróbáltuk azt is kideríteni, járnak-e majd az említett személyfelvonók az építkezés befejezése után.

– Az adott liftekkel kapcsolatban pontos választ nem tudok adni, mert nincsenek előttem a tervek, de meg kell érteni, hogy egy ekkora beruházás kivitelezése jár némi fennakadással – mondta.

Az alagsori építkezés 20 parkolót érint, de a Dexium vezetője biztosított róla, most sincs kevesebb, mert helyettük ideiglenesen a kamiondokk részen jelöltek ki ugyanannyit.

Novemberig kell várni

– Az utcán külön helyet jelölünk majd ki mozgássérülteknek, de 3-4 héten belül megnyitjuk a Fórum első parkolószintjét is, ahol újabb 100 hely áll majd rendelkezésre – mondta Tutor Lóránt.
Akárhogy is, tény, hogy a piac még mindig jelentős parkolási gondokkal küzd, amit csak a novemberben megnyitó Fórum 750 férőhelyes parkolóháza enyhíthet. Addig marad a por, a bosszankodás, és a helyvadászat.

Reptér: két érvényes pályázat

Reptér: újra pályáztatnák

Jordán milliárdos érdeklődik a repülőtér iránt

Új vezető a debreceni repülőtér élén

Nem hívják meg Debrecenbe

Opciót kér az önkormányzat az Airport Kft.-re

Kimondták Virág László bűnösségét

Jogerősen is bűnös Virág László

Kinevezték Virág László utódját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában