Helyi közélet

2008.07.10. 11:24

Rapid ajánlat Gulyástól

<p>Debrecen – 220 millió forintra becsülik a kisvasúti telep és a szomszédos ingatlanok összértékét. <DIA alt="" height="690" width="430"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Farakt_r_utcai_Telkek_2008_07_10_/Bildseite1.shtml , SERIE ,430,690)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Faraktár utcai Telkek 2008.07.10." src="http://media.vol.at/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Megvenné a Zsuzsi Erdei Vasút Faraktár utcai telepét, és az azzal szomszédos ingatlanokat a Gulyás Tüzép, hogy kereskedelmi és szórakoztató létesítményt hozzon létre a frekventált, mégis évek óta kihasználatlan területeten.

Ajánlatukat, miszerint felújítják és üzemeltetik is a kisvasutat, a közgyűlés sürgősségi indítványként tárgyalta nemrég, mert a cég azt csak augusztus közepéig tartja fenn e formában.

A három önkormányzati tulajdonú ingatlan és az ott található építmények forgalmi értékét csaknem 220 millió forintra becsülik.

Ez alapján kell kiírni az árverést, melyen a legjobb ajánlattevő csak együtt vásárolhatja meg a területeket.

A vételár 15 napon belül egy összegben fizetendő, továbbá vállalni kell a kisvasút és a Ruyter utcai szennyvízátemelő üzemeltetését.

A Napló értesülései szerint még ebben a hónapban megtartják a licitet, ami után a MÁV és a megyei önkormányzat még bejelentheti, ha élni kíván elővásárlási jogával.

  • Hajléktalanok valódi paradicsoma
  • Vér, fekália, narkó a Görbe utcán
  • Debrecen szégyene - Nagysándor-telep
  • 220 ostorfát vágnak ki Debrecenben: állítsák le!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában