Helyi közélet

2008.07.10. 06:48

Megint a szóhaszálat! Most nem kér bocsánatot?

<p>Debrecen - A Napló emlékeztetni kívánta Kósa Lajost egy tavalyi interjúra, melyben Lendvai Ildikóról a botox-kezelés, Dávid Ibolyáról a fejtartás sajátos magyarázata jutott eszébe.</p>

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere egy keddi sajtótájékoztatón homokosnak nevezte a melegeket – írta a Blikk, idézve Kósát: „Az alkotmánybíróság elnöke tényleg le fog ülni tárgyalni a homokos szervezettekkel?”

Amikor a napilap munkatársa a szóhasználatra kérdezett, a polgármester állítólag ezt válaszolta: – A homokos az a homoszexuális rövidített formája, abban nincsen semmi sértő.

Létezik sértő kifejezés is, ám azt én nem használom.
A Napló emlékeztetni kívánta Kósa Lajost egy tavalyi interjúra, melyben Lendvai Ildikóról a botox-kezelés, Dávid Ibolyáról a fejtartás sajátos magyarázata jutott eszébe.

A rosszallások nyomán aztán a Fidesz-politkus mindkét hölgytől gyorsan elnézést kért.

– Nem gondolja-e, hogy a „homokos” jelzővel most egy kisebbséget, és a mellettük kiállókat is megsértette, s emiatt a bocsánatkérés ugyanúgy indokolt lehet, ahogyan azt a már említett esetekben megtette? – továbbítottuk a kérdést a munkatársaihoz, de hiába.

Értesülésünk szerint a keresésre a polgármester nem reagált.

  • "Az ilyen embereket nem szolgáljuk ki"
  • Ittasan, lopott hajóval, hajóvezetői engedély nélkül
  • Veszélyben az InterCityk?
  • Lyukas nyugdíjkasszák
  • A nap képei  A nap képei 2008. 07. 08.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában