Helyi közélet

2008.07.01. 06:53

Lövöldözzünk madarakra, hátha attól jobb kedvünk lesz

<p>Valaki homályosítson már fel, mi készteti az embert arra, hogy pusztán&#160;"kedvtelésből" énekesmadarakra lövöldözzön?</p>

Nem egyszer voltam már szemtanúja annak a (szerintem) botrányos dolognak, amikor családi összejövetel keretében a társaság hímnemű egyedei előveszik a légpuskát és a kertben, esetleg az utcán (nem vicc!) szórakozásból nekiállnak ritkítani a verebeket.

Azt itt csak mellékesen jegyezném meg, hogy néhány éve már a veréb is védett madár, tehát törvénybeütköző a cselekedet. Az jobban érdekelne, hogy mi játszódik egy ilyen lövöldöző szellemi sírkő agyában: talán ezzel próbálja színesebbé tenni szürke kis életét? Vagy nem jön ki a főnökével a munkahelyén és így akarja bizonyítani, hogy ő igenis VALAKI és képes uralkodni más előlényeken?

Sajnos gyakran gyerekek előtt történik ez az értelmetlen pusztítás, ők meg csak annyit szűrnek le az egészből, hogy apuka milyen erős, milyen férfias, ha majd nagy leszek én is ilyen leszek... Csak félő, hogy addigra már nem lesz mit kiirtani Földünkön.

  • Állatkínzás - miért?
  • Vonatdobálás - egy életre szóló élmény
  • Miért nem köszönnek a bolti eladók?
  • A szerző blogja
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában