Helyi közélet

2008.07.08. 16:19

Légycsapóval támadt a férfira

<p>Ebes – Csendrendelet hiányában nehéz a közös nevezőre jutás. A kocsmáros bíróságra viszi az ügyet.<BR /></p>

Életveszélyesen megfenyegette a férjemet, sőt be akart mászni a kertünkbe, mert zárva volt a kapu, úgy álltam közéjük – kezdte történetüket a 70 éves ebesi asszony, aki kérte, ne említsük nevét, mert fél a kocsmárostól.

– Már többször jeleztük a polgármesteri hivatalnak, hogy nagyon zajos az a lebuj, sőt a rendőrséget is kihívtuk, de nincs semmi változás – vette át a szót 81 éves férje, aki már többször szóváltásba került a vendéglátóhely üzemeltetőjével. – Nemcsak minket fenyegetett meg, hanem a többi lakót is, csak mi már öregek vagyunk ezért nem félünk annyira, mint a többiek, akiknek még ott vannak a gyerekek – folytatta az asszony.

Olvasóink elmondása szerint a környéken altatóval és füldugóval alszanak, akkora a hangzavar szombatonként a szomszéd utcában lévő sörözőben.

Rendben találták

– Ismerjük a panasztevőket, hiszen nem először kerestek meg minket problémáikkal – tájékoztatta a Haont Éles Viktória, az ebesi polgármesteri hivatal munkatársa.

Tavaly vizsgálatot indítottak a vendéglátóhely ellen, mert többen is jelezték, hogy túl hangos a zene, azóta nem volt panasz. Kivéve a már említett házaspár és szomszédjuk bejelentéseit.
– Megpróbálunk mindenkinek megfelelni, de nincs jogalapunk korlátozni a nyitva tartást – folytatta Éles Viktória.

A múlt héten készült zajszint mérést követően az azt végző ÁNTSZ megállapította, hogy nyitott ajtó és teljes hangerő mellett sem haladja meg a zene a megengedett határértékeket. – A kertek alatt elrobogó vonat, de még az utcán ugató kutya is hangosabbnak bizonyult, mint a mi sörözőnk – mondta ezzel kapcsolatban a vendéglátó üzemeltetője Jankó József.

 Úgy fogalmazott, hogy rövidesen pont kerül az ügy végére, mert bíróságra viszi a dolgot, vállalva a további költségeket – a zajszint mérést is ők kérték, s fizették is a több mint 60 ezer forintot érte. – Szeretnénk, ha nem zaklatnának minket tovább, s nem rontanák a jó hírünket – folytatta az üzemeltető.

Az olvasóink által elmesélt fenyegetésről csak annyit mondott, a trágár beszédet elismeri, de nem ő támadott. Úgy fogalmazott a nyugdíjas férfi volt az, aki egy légycsapóval az arcába vágott, mikor közelebb lépett.

  • Összeverték és kirabolták Debrecenben
  • Sörösüveggel támadt a rendészre
  • Nyugdíjas lövöldözött Hajdúbagoson
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában