Helyi közélet

2008.07.03. 14:26

Kell- e a korlátozni az alkoholvásárlást?

<p>Debrecen - A mai napon arra voltunk kíváncsiak, mit szólnak a debreceniek ahhoz, hogy este tíz óra után nem lehet az üzeletekben szeszes italt vásárolni. <dia width="900" height="700" alt="Megkérdezük: szesztilalom 2008.07.03."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megk_rdez_k__szesztilalom_2008_07_03_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Megkérdezük: szesztilalom 2008.07.03." /></a></dia></p>

Jónak tartom, ugyanis így talán meg lehet előzni a fiatalok közötti utcai összetűzéseket. A rendelettel vissza lehet szorítani a fiatalkorúak alkoholfogyásztását is, szerintem szükség volt a korlátozásokra.
Pistár Szilvia
hallgató

Én nem tartom jónak, ugyanis ha alkoholt szeretnék ajándékba venni este tíz óra után, azt már nem tehetem meg. Szerintem Debrecen nem olyan nagy város, hogy ilyen korlátozásokat kellene bevezetni.
Mezei Anita
hallgató

A boltosoknak biztosan nem jó és a szórakozni vágyóknak sem. Az este tíz órai időpont túl korai, talán ha kitolnák 11-re vagy éjfélre, akkor elfogadhatóbb lenne. Szerintem a büntetések által akarnak több pénzt bezsebelni.
Lórántffy Renáta
tanuló

Igaza van a város vezetőinek, ne randalírozzanak a fiatalok éjszaka az utcán. Ezzel talán meg lehet ezt akadályozni. Az üzlettulajdonosoknak ez biztosan nem jó, hiszen olyankor a legtöbb az alkoholból fogy.
Kovács Péter
nyugdíjas

Szerintem értelmetlen ez a rendelkezés, ugyanis aki inni akar, az este tíz után is megoldja, legfeljebb már hamarabb megveszi az italokat. Ezáltal sem lesz kevesebb az alkoholfogyasztók száma.
Mihók Róbert
tanuló

Előzmények:

Július elsejétől nem lehet alkoholt árulni éjszaka

Nem árusíthatnak alkoholt július 1-jétől az éjszaka is nyitva tartó üzletek Debrecenben este 10 órától reggel 6-ig.

Nézze meg hol nem lehet este 10 órától alkoholt vásárolni Debrecenben:

Alkoholtilalom Debrecenben: mi a véleménye?

Nem hiszem, hogy a rendelet eléri a kívánt célt. A legtöbb fiatal már korábban megveszi az italt, „csak” randalírozni kezdenek később, mikor hat az alkohol.” Íme egy debreceni véleménye. Ön mit gondol a szesztilalomról?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában