Helyi közélet

2008.07.10. 20:05

Hét település felszámolja

<p>Hajdú-Bihar – Megyénkben összesen 30 millió forintot fordítanak illegális hulladéklerakók megszüntetésére.<BR /></p>

Hajdúhadház és Biharkeresztes is az elérhető legnagyobb támogatást – 5 millió forintot – kapott a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által az illegális hulladéklerakók felszámolására kiírt pályázaton.

A 300 millió forintos keretből országszerte nyolcszáz helyszínen kezdhetik meg a közeljövőben a mintegy 75 ezer köbméter illegális szemét felszámolását – ismertette az részleteket Oláh Lajos a környezetvédelmi tárca államtitkára debreceni sajtótájékoztatóján csütörtökön.

A Hajdú-Biharból beérkezett kilenc pályázat közül, hét sikerrel vette az akadályokat. Balmazújváros 4,6, Nyírábrány 4, Mikepércs 3,5, a hajdúböszörményi Zöldkör 3,5, Hajdúdorog 2,8 millió forintot kapott a „takarításra”. A 274 győztesből 16 civil szervezet, közülük az egyik a Zöldkör.

Mint Oláh Lajostól megtudtuk, előnyt élveztek azok a települések, ahol a helyi társadalmi szervezetek önállóan vagy az önkormányzattal közösen adták be pályázataikat. Emellett jó pont volt, ha nemcsak az „ott felejtett” szemét összeszedését tűzték ki célul, hanem a terület utógondozását, a megelőzést és a tájékoztatást is – bár a sajtótájékoztatón elhangzott, sokan ezt félreértelmezték és szórólapokra, brossúrákra is kértek finanszírozást, de emiatt nem utasítottak el pályázatot, csak a megítélt összegbe nem kalkulálták be azt a tételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában