Helyi közélet

2008.07.11. 23:57

Harminc alkotó – ezer arc

<p>Debrecen – Harminc megyénkbeli fafaragó műveit mutatja be a Hajdú-Bihar Megyei Magánerdő-tulajdonosok Egyesülete által rendezett, pénteken megnyitott kiállítás, melynek címe: Az ezerarcú fa.</p>

A tárlat – amely az egyesület első fafaragó népművészeti kiállítása – a debreceni Diószegi Sámuel Erdei Művelődés Háza Regionális Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontban tekinthető meg.
Az 1994-ben alakult egyesület fő céljai közé tartozik a fa mint alapanyag, mint energiaforrás, mint műalkotás része, mint élő elem bemutatása kiállításokon, fórumokon keresztül, illetve fafaragó táborok szervezése – derül ki Puskás Mihály okleveles erdőmérnök közleményéből. Szerteágazó szakmai tevékenységei között a társaság tavaly rendezte meg első fafaragó népművészeti szaktáborát a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának erdei iskolájában Hortobágy-Mátán, ahol asztalok, padok és kültéri fajátszó eszközök készültek el. Az alkotások mind Hortobágyon maradtak.
Az egyesület ez évei programjai között szerepel a második fafaragó tábor megrendezése is.

 

Információ
Az ezerarcú fa című kiállítás július 11. és augusztus 24. között tekinthető meg a Diószegi Sámuel Erdei Művelődés Háza Regionális Környezet és Természetvédelmi Oktatóközpontban (4032 Debrecen, Kartács u. 25. – Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészetének épülete), hétfőtől péntekig 10 és 14 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában