Helyi közélet

2008.07.04. 16:09

Aki többet bír, többet keres

<p>A címerezésnél mindenkinek a lelkiismeretére, munkabírására és erejére van bízva, hogy mennyit dolgozik – derült ki a Meló-Diák válaszából.</p>

Debrecen – „Tűző napsütés volt egész nap, és úgy kellett dolgozni. Én naív leültem reggelizni. Ebben a pillanatban már jött is az ellenőr. Finom szavakkal visszatessékelt a kukoricásba... Nagyon finom szavakkal. Biztos én vagyok a tudatlan, de én úgy tudtam hogy főleg ilyen tűző napon, ilyen nehéz fizikai munkát végezni óránként 10 perces szünettel kell” – olvasható a Naplónak küldött levélben, melynek szerzője a Meló-Diák által végzett kukoricacímerezésen tapasztaltakat osztotta meg velünk.

Otthagyták őket

Levelére a Haonon több hozzászólás is érkezett. Egyikük a következőket írta: „A legnagyobb meglepetés akkor fogadott, mikor befejeztük a munkát, és kiértünk a sor elejére.

A két szállító busz a szemünk előtt ment el. Integethettünk, hogy várjanak meg, semmi. Csak úgy otthagytak néhány diákot a földúton, a kukoricák társaságában. Kik ültek a buszon?

Akik feladták az egészet, akik bírták, de eszük ágában sem volt a kimaradt sorokat mások helyett megcsinálni, a csoportvezető(k), és az ellenőrök. Azokra pedig, akik szívességből vállalták a plusz munkát, nehogy kár érje a diákokat, és a föld tulajdonosát, 30 perc séta várt a jó időben.”

Lehet pihenni

Megkerestük a Meló-Diák Alföld Iskolaszövetkezet vezetőit, miként vélekednek a panasszal kapcsolatban. Válaszukban megfogalmazták, hogy a címerezés során a pihenő idő olyan rendszer, melyben minden diák a saját belátásának megfelelően akkor és ott pihen, ahol akar, hiszen teljesítménybérezés van. Nyilván a betartandó határidő ezt befolyásolhatja. Tudomásunkra hozták továbbá, hogy a munkaügyi felügyelőség a napokban tartott ellenőrzést a címezerés helyszínén, és a kiválasztott diákok válaszai alapján megállapították, hogy a foglalkoztatás minden tekintetben megfelel az előírásoknak.
Azt még meg kell említenünk, hogy a hozzászóló leveléből az is kiderül, a kukoricaföldön hagyottak közt volt két ellenőr is....

  • Rabszolga munka ez nem diák
  • Diákmunka semmi pénzért megaláztatásokkal tarkítva
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában