Helyi közélet

2008.06.02. 17:10

Tibet kincsei Debrecenben

<p>Debrecen – A különböző buddhaformákra nézni nem más, mint megpillantani önnön, tudatunk mélyén hordozott tökéletességünk egy arcát…</p>

Nem mindennapi élményben lehet részük most azoknak, akiket vonz Keletkultúrája, művészete és szellemisége. Június 4. és 17. között Tibet kincsei címen ingyenesen megtekinthető kiállítás várja őket a Kölcsey Központ kiállítótermében, Debrecenben. Rendkívüli értéknek számít, amikor egy másik kultúra tisztán, hozzáértő szervezői munka révén jut el hozzánk. A Tibet kincsei ilyen kiállítás: a tucatnyi ázsiai és európai ország gyűjteményéből gondosan kiválogatott szobrok és tekercsképek (köztük egy kétezer éves Buddha-szobor) lehetőséget adnak a látogatónak arra, hogy megtekintse Tibet művészeti alkotásainak gyöngyszemeit. Ezen alkotások nem csupán műértékük folytán különlegesek: a tibetiek úgy tartják, a különböző buddhaformák mind a tudat tökéletességének szimbólumai. Rájuk nézni nem más, mint megpillantani önnön, tudatunk mélyén hordozott tökéletességünk egy arcát. A leírások és magyarázatok lehetővé teszik, hogy a szobrokon és képeken keresztül betekintést nyerjünk a tantrikus buddhizmus gazdag világába. A kuriózumnak számító szobor- és képanyagot információs tablók, fotókiállítás, útibeszámolók, filmek és előadások teszik még színesebbé.

INFO
A megnyitót június 4-én, szerdán 18 órai kezdettel tartják. A részletes program megtalálható a www.fonixinfo.hu és a tibetkincsei.blog.hu weblapokon és a plakátokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában