Helyi közélet

2008.06.21. 08:07

Oszd meg és uralkodj!

<p>Debrecen – Túl vagyunk az erdélyi önkormányzati választások első fordulóján, és az eredmények láttán az egyik szemem sír, a másik nevet. OLVASÓINK ÍRJÁK</p>

hír, hogy az erdélyi magyarok nagy többsége elutasította az orbáni álszent és megosztó törekvéseket. Erdélyben nem jött be a kommunistázás, a lejárató kampány. Csapás viszont, hogy az erdélyi magyarság megyei tanácselnöki széket, az önkormányzatokban több helyen (pl. Marosvásárhelyen) képviselői helyeket veszített el, sőt valahol a képviselettől esett el a magyar közösség. Ezek mind csak nagyon kevés, néhány száz szavazaton múlottak, amelyeket az MPP vitt el, és így mandátumot nem hozva vesztek el a magyar szavazatok.

Döbbenten tapasztaltam, hogy „Kossuth Lajos reinkarnációja” Orbán Viktor látván, mennyire bejött Magyarországon a recept, Erdélyben is bevetette. Az eljárás lényege, hogy demokráciát és választási szabadságot hangoztatva mocskold be az ellenfeled, ígérj meg mindent és amennyire lehet, demoralizáld a közhangulatot. Orbán, a szokásos puritán öltözetben, szerényen, „Isten földi helytartójaként” viselkedve járta Erdélyt, és kampányolt a Fidesz erdélyi leányvállalata (MPP) mellett.

 

Csak együtt
Félreértés ne essék, hiszek a demokráciában és a választás lehetőségében, de a határon túl élő magyarok esetében csak az egységesérdekképviselet az egyetlen járható út például az autonómiához. Láthattuk, hogy a Vajdaságban sem vezetett sehova a megosztottság.

Látjuk azt is, hogy a Felvidéken milyen hatékonyan és példaértékűen képviseli az MKP a magyarság érdekeit. Az erdélyi magyaroknak is egységességre, békességre van szüksége, nem fontoskodó haszonlesőkre! Legalább a határon túli magyarokon ne nevessen Európa, ne mutasson megosztottságot.

Kolozsi Péter, Debrecen
[email protected]

 

Kapcsolódó anyagok:

  • Orbán Viktor megijesztette a magyarokat
  • Röghöz kötött képviselők
  • Zarándoklat a moldvai magyar miséért
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában