Helyi közélet

2008.06.06. 17:38

Olvasói válasz - A "falfirkák" ellenzőihez!

<p>Tetszik vagy sem: "ez egy kultúra" - Hangzik el olvasónk tanulságos írásában, aki leginkább azt sérelmezi, hogy sokan egy kalap alá söprik a Graffiti művészetét a valóban ocsmány falfirkálással...</p>

Íme olvasónk válasza:

Válaszolni szeretnék az utóbbi időben egyre többet emlegetett, falfirkálásról szóló levelek szerzőinek:

Ne próbálják elemezni a „szórófestékeket", a „falra írt kriksz-krakszokat"!

Ezennel felhívom figyelmüket az ilyen témán bosszankodó embereknek, hogy ez tovább mutat, mint önök ezt látják...

Ez egy kultúra, tetszik, vagy sem.
A képzőművészet egy ága!

Az a gyerek, aki templomra meg hasonló helyekre fölfúj mindenféle idiótaságot, annak köze nincs a graffitihez, és csak a téma társadalombeli megítélésének árt. Egy graffitis Nem egy 10 éves gyerek, kinek hóna alatt egy gördeszka, vállán egy bicikli, baseball-sapka fején, és nem úgy néz ki, mint egy zsák krumpli.

Ha valaki szapulni akarja ezt a témát, akkor egyet kérek csak: Nézzen utána! Ne egy agilis, unatkozó nyugdíjas háborgásait kelljen olvasnom, - s mellesleg mosolyognom rajta - aki nem tudja a szabadidejét mire használni. Tisztelet a kivételnek. Híres építészek, festők állnak a graffiti helyes megítélése mellett.

És most figyeljenek: A művészeti szakokon a TANÍTANAK graffiti művészekről, vagyis KÖTELEZŐ anyag. (Lásd: Jean-Michel Basquiat)

S mindezek után az embereknek a fejébe kéne picit rendet rakni, hamár Európa Kulturális Fővárosa akarunk lenni.

 

U.i.: Nem elhanyagolható tény, hogy az Amerikában rendezett világversenyen a magyar graffiti-csapat a Franciák után a második, tehát - a gyengébbek kedvéért - a második (2.) legjobb a világon! Megelőzve a nagy múltú Amerikai csapatot és a németeket is.

Kapcsolódók:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában