Helyi közélet

2008.06.20. 09:50

Közgyűlési közvetítés

<p>Megkezdte ülését a megyei önkormányzat 36 képviselő jelenlétében.</p>

10:30

A megyei közgyűlés intézményvezetők kinevezéséről is döntött – zárt ülés keretében.

A levéltár igazgatója Radics Kálmán, a megyei könyvtár vezetője, Cs. Tóth János lett. A Győrffy kollégium igazgatója Tarsoly Béla.

9:45:

A közgyűlésmegszavazta a megyei önkormányzat középtávú sportkoncepcióját.

Ezután napirendre tűzte a közgyűlés a fogyasztóvédelem Hajdú-Bihar megyei helyzetéről szóló tájékoztatót. A képviselők megszavazták azt.

A tájékoztatóban szerpel: a felügyelőség 2007-ben 5107 ellenőrzést hajtott végre. Termékellenőrzés terén 24 országos témavizsgálatban vett részt, valamint 4 témában mintavétellel történt a piacvizsgálat végrehajtása. A felügyelőség a helyi adottságoknak megfelelően 16 helyi kezdeményezésű vizsgálatot indított. Összesen 1 millió 738 ezer 93 darab terméket vizsgáltak. Ebből 259 ezer 466 darab áru kifogásolása történt meg.

 A felügyelőség 513 gazdasági reklámtevékenységgel kapcsolatos vizsgálatot folytatott le, ebből 358 reklámot talált jogszabályba ütközőnek. A reklámtevékenységekkel kapcsolatos ellenőrzés a sajtótermékekben megjelent hirdetésekre, valamint az üzletportálok reklámjaira vonatkozott. A felügyelőség 193 szolgáltatásokra, és 1651 vendéglátásra vonatkozó ellenőrzést végzett.

A vendéglátóhelyekellenőrzése egész évben, folyamatosan történt. A vizsgálatok megállapítása szerint javult a nyugtaadási kötelezettség teljesítése. A felügyelőség kiemelt figyelmet fordított 2007-ben a fagylaltok forgalmazására, és megállapította, hogy ezen e téren nem történt pozitív változás az előző évekhez viszonyítva.

 

Az önkormányzatmódosította a szervezeti és működési szabályzatot, és költségvetési rendeleteket is módosítottak a képviselők.
A közgyűlés megszavazta a közművelődési  rendelet alapító okiratának módosítását is. A testület módosította a Bocskai Gimnázium pedagógiai programját.

 

9:30:
A közgyűlés 36 igen szavazattal, nem és tartózkodás nélkül szavazta meg azt a javaslatot, hogy kérelmezzék a Kenézy kórház súlyponti kórházzá történő átminősítését.

Rácz Róbert, a közgyűlés elnöke elmondta: azért van szükség a módosításra, mert bár a kóház jelenleg nincs súlyponti helyzetben, feladatai viszont nem csökkentek. A jelenlegi helyzet szerint a megyeszékhelyen kívül élők ellátása hátrányban van - folytatta.

 

Kapcsolódó anyagok:

  • Debreceni közgyűlés: a panelprogram is napirenden
  • Megyei közgyűlés
  • Terítéken a Debreceni Közgyűlés
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában