Helyi közélet

2008.06.03. 09:03

Idén csak hét utca aszfaltozására jut pénz

<p>Debrecen – Panaszkodnak a Borsovai utcán lakók, hogy nagy eső után nem lehet ott közlekedni. Úgy tudják, 30 éve terítettek valamilyen aszfaltalapot az utcában, előkészítve egy későbbi aszfaltozást, de azóta sem történt semmi.</p>

A polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályáról származó információ szerint a Borsovai utcán jónéhány (talán 30 is lehet) évvel ezelőtt makadám jellegű útszakasz készült el kísérleti jelleggel. – Az úttestbe zúzott követ hordtak 20-25 cm vastagságban, majd egy bitumenes szórást követően zúzalékot szórtak a felületbe.

Ez a bitumenes itatás és kavicsszórás hosszabb távon nem tud ellenállni az időjárással és forgalommal járó terhelésnek. Mostanra tönkrement. „A városüzemeltetési feladatokra az elmúlt években a költségvetés kevés összeget tudott biztosítani, ezért ilyen jellegű munkálatokat (vadonatúj kopóréteget kell készíteni finischerrel) nem tudtunk végezni. A fotókon szereplő terület egyébként a Borsovai zug, ahol a fent említett szórt felület tudomásunk szerint soha nem készült” – tartalmazza szó szerint a hivataltól érkezett válasz.
Várólistán
Tájékoztattak továbbá, hogy a Borsovai utca és a Zug utca része is jogerős építési engedéllyel rendelkezik szilárd burkolatú út építésére. A csatornázási munkák is elkészültek az ISPA keretében, tehát ebből a szempontból a feltételek adottak lennének útépítésre.

Elkészült a lakossági hozzájárulással megépülő utak idei igénylistája , amelyen 80 utca szerepel, közülük 24 felel meg a szükséges feltételeknek, benne a Borsovai utca is. A mind a 24 utcára vonatkozó összköltség legalább 300 millió forint lenne, de a közgyűlés erre az évre csak 77 millió forintot hagyott jóvá e célra. A döntés már megszületett, a Borsovai utca lakói idén nem reménykedhetnek.
Hét utcán épülhet út
A tulajdonosi bizottság a múlt héten eldöntötte, mely hét utca munkálataira lesz elég a pénz.
A hiányzó szakaszokra:
Hegyi Mihályné utca,
– Asztalos utca,
Kiss Ernő utca.
A józsai Tokaji utca folytatásának első ütemére,
a Kopáncs a Becski és a Simon István utcákra.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában