Helyi közélet

2008.06.28. 10:07

„Történelmi” csata Debrecenben

<p>Debrecen – Lóra, magyar! – hív a régi buzdítás mindenkit szombaton Debrecenbe, az egyetem agrárcentrumába, ahol a Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál keretében az 1848-as szabadságharc korszakába kalauzolnak vissza a szervezők.<DIA alt="Huszárok 06.28" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Husz_rok_06_28/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Huszárok 06.28" src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség, valamint a debreceni Fehérlófia Egyesület délelőtti programja csatajelenetekkel is megörvendezteti az érdeklődőket, az esemény végén – kora délután – pedig a belvárosba vonulnak, nem fosztva meg a látványtól a járókelőket sem.

A kétévente megrendezett katonazenekari fesztivál vasárnap ér véget, a megyeszékhely lakói és vendégei a hét végén a város több pontján találkozhatnak a nyolc résztvevő együttessel.

Szombat délután a Kölcsey Központban és a Kossuth téren is muzsikálnak, vasárnap pedig az Oláh Gábor utcai stadionban látványos gyepshow-ra készülnek (ha esne, akkor a Főnix Csarnok a helyszín), délután 16 órakor pedig ünnepélyes keretek között „búcsúzik” a fesztivál a Kossuth téren; újra láthatjuk a zenekarokat, lesz díszelgő-show és zárókoncert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában