Helyi közélet

2008.06.27. 16:52

Bényi Árpádra emlékezik a művésztelep

<p>Derecske – Bényi Árpád (1931–2006) emlékkiállításának megnyitójával veszi kezdetét június 30-án, hétfőn a Hajdú-bihari Grafikai Művésztelep XII. alkotói időszaka.</p>

Mint Pardi Sándor telepvezetőtől megtudtuk, a festőművésznek mintegy negyven grafikai alkotását mutatják be, többségében rajzokat (tus-, toll-, ceruza-) és néhány akvarellt. A kollekciót eddig csak részben láthatta a publikum.

A hajdú-bihari grafika évszázados hagyományait is őrző kortárs alkotóműhely idei, július 10-éig zajló munkájában tucatnyinál is több alkotó vesz részt. A nyitó kiállításon Rácz Anikó alpolgármester és Kocsis Róbert, a megyei közgyűlés alelnöke mond köszöntőt, a tárlatot Éles Csaba esztéta, a művésztelepet Pardi Sándor nyitja meg, 16 órai kezdettel. A Bényi Árpád-emlékkiállítás július 9-éig várja látogatóit a Derecske Városi Művelődési Központ és Könyvtár kisgalériájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában