Helyi közélet

2008.06.24. 15:44

Bizalomra jobban lehet építeni

<p>Nem nagyon kellett kapacitálni a kiállításra a résztvevőket, örömmel jöttek, hiszen itt remek lehetőségük nyílik kapcsolatépítésre. Számukra is fontos a személyes találkozás, a bizalomra épülő együttműködés. <DIA alt="Sárréti Expo 2008.06.24." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/S_rr_ti_Expo_2008_06_24_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Sárréti Expo 2008.06.24." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Nem nagyon kellett kapacitálni a kiállításra a résztvevőket, örömmel jöttek, hiszen itt remek lehetőségük nyílik kapcsolatépítésre. Számukra is fontos a személyes találkozás, a bizalomra épülő együttműködés – mondta Szabó Judit, a „Nők a fiatalokért” Sárréti Ifjúsági Egyesület elnöke.

Az Egyesület szervezésében került sor a a II. Sárréti Expora a Gellér Sándor Sportcentrumban. A rendezvény 4 millió forintba került. Az összeget pályázaton nyerték el, de utólag fogják csak megkapni.
– Sárréti vállalkozók és civil szervezetek előlegezték meg a szükséges pénzt, akikkel jó kapcsolatuk van. Többek között számítógépet adtak tehetséges gyerekeknek.

Tulajdonképpen az Expo arra szolgál, hogy visszasegítsen a gazdasági élet szereplőinek – magyarázta Szabó Judit. – 72 kiállító vesz részt, ennek mintegy 10 százaléka Romániából érkezett. A hazaiak főleg a Sárrétről, de jöttek Észak-Magyarországról és Békés megyéből is. Egy közös gondolkodás kezdete ez. Arra próbálunk mindnekit rádöbbenteni hogy helyettünk senki semmit nem tesz meg, nekünk magunknak kell cselekednünk az előbbrejutásért. A térség fejlődése fontos a szülőknek is, azért, hogy itt boldoguljon a gyerekük, ne menjen el máshová a megélhetésért.

Kovászna kincsei

Az egyik határon túlról érkezett kiállítót, a Kovásznai Turisztikai Egyesületet, Albert Zoltán képviseli.
– Kovászna megye Erdély keleti részén található, viszonylag messze a magyar határtól – mondja. – Mégis, kibontakozóban van a magyar piac, egyre nagyobb az érdeklődés, úgy három éve jól láthatóan nő a vendégéjszakák száma. Fontos az anyaországbelieknek, hogy újra megismerjék a kultúránkat! A Kovásznába látogató turisták 70 százaléka magyar, de az egyéb országokból is mind többen érkeznek hozzánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában