Helyi közélet

2008.06.07. 09:42

Balla Irma telefonja a föld alól került elő…

<p>A néhai képviselőnő mobiltelefonja lehet a kulcs a Balla-ügyben. A készülék eltűnt a gyilkosság éjszakáján és a város másik feléből került elő – a föld alól. Aki elásta, valószínűleg a politikus megöléséről is sokat tudna mondani…</p>

A néhai képviselőnőmobiltelefonja lehet a kulcs a Balla-ügyben. A készülék eltűnt a gyilkosság éjszakáján és a város másik feléből került elő – a föld alól. Aki elásta, valószínűleg a politikus megöléséről is sokat tudna mondani… A rendőrség jelenleg az asszony fiát, S. Sándortgyanúsítja. A 29 éves férfi – aki tagadja, hogy bármi köze volna édesanyja halálához – másfél hónapja előzetes letartóztatásban van.

 

Cellainformációkra várva

Védője, Magyar György már kérte a nyomozó hatóságoktól, hogy adják át számukra Balla Irma és S. Sándor mobiltelefonjának cellainformációit, melyek alapján megállapítható, hol voltak a gyilkosság idején – legalábbis a készülékek. Az ügyészség azonban a büntetőeljárás érdekeire hivatkozva megtagadta Magyar igényét. A védő szerint a szakértői vélemények nem képeznek gyanúalapot, ezért továbbra is S. Sándor szabadlábra helyezése mellett kardoskodnak.

Magyar elmondta: a nyomozó hatóságok a szakértői véleményekre hivatkozva alapozták meg a védence elleni gyanút, de ezek alapján mindössze annyit lehet S. Sándor ellen felhozni, hogy az anyja DNS-nyomai megtalálhatók az ő holmijain, és fordítva.

A húgáék sejtik, ki tette

Bár korábban a nyomozó hatóságok megtiltották, hogy S. Sándor bármilyen módon érintkezzen a családjával, a húga pénteken beszélhetett vele. A 15 perces találkozó ügyész jelenlétében zajlott, s a felek nem hozhatták szóba a bűncselekményt. – Sanyi elsősorban a barátnőjéről, a családról és a barátairól érdeklődött, illetve kifakadt amiatt, hogy nem teheti le az egyetemi vizsgáit, s így teljesen elúszhatnak a tanulmányai. Ő maga rendületlenül bízik abban, hogy hamarosan tisztázódik, és szabadlábra helyezik – tudtuk meg a férfi testvérétől, aki cáfolta, hogy édesanyja és a bátyja között anyagi viták lettek volna. Nagyon jó viszonyban voltak, s a környezetükben, aki csak ismerte őket, biztos Sanyi ártatlanságában – mondta. Hozzátette: sejtik, ki követhette el a gyilkosságot, de nem kívánnak vádaskodni.

De kérdem én – hangsúlyozta –, mitől ne lenne ez természetes, hiszen a fiatalember nála lakott. Ráadásul a védencemtől, miután jelentette édesanyja halálát, azonnal körömmintát vettek, illetve lefoglalták a ruházatát. Nem találták rajta az elhunyt vérét, pedig nagyon sok elfolyt a tetthelyen – fűzte hozzá. A védő nem kívánt a nyomozás részleteiről beszélni.

 

Nem a laptoppal

Más forrásból származó értesüléseink szerint téves az a lapunkban is közölt sajtóinformáció, mely szerint a képviselőnőt a laptopjával verték agyon. A számítógép ugyanis nagyjából ép állapotban került elő. A brutálisan agyonvert, nyak- és koponyasérüléseket szenvedett asszonyholttestére az ágyában, letakarva talált rá a fia.
A gyilkosság tavaly áprilisban, húsvét szombatjára virradóan vagy előtte, nagypéntek estéjén történt.

 

Ratalics László

Kapcsolódó anyagok:


  • Emberölés áldozata lett Balla Irma
  • Balla Irma fiát gyanúsítják
  • Nagyon hiányzik Balla Irma
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában