Helyi közélet

2008.06.21. 10:14

Az első vágányon az Egészségvonat

<p>Debrecen – Begördült Debrecenbe az Egészségvonat; a Nagyállomáson, az első vágányon áll pénteken és szombaton, hogy felhívja a figyelmet az egészség értékére. <DIA alt="Egészségvonat 2008.06.21." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Eg_szs_gvonat_2008_06_21_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Egészségvonat 2008.06.21." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A különleges szerelvényre a végén szállhatnak fel az érdeklődők; s három kocsin keresztül haladva gyarapodhatnak fontos ismeretekkel, végeztethetnek szűrővizsgálatokat, majd az eredmények tükrében hasznos – személyre szabott – tanácsokat kaphatnak, min kell változtatniuk.

Többek között testsúly-, magasság-, vércukorszint-, koleszterinszint- és vérnyomásmérésre van lehetőség a vagonokban – az érkezőket orvostanhallgatók és rezidensek kalauzolják.

– Katasztrofális a magyar lakosság egészségi állapota, s aggasztóan rossz az ingyenes szűrővizsgálatokon való részvétel aránya – jegyezte meg Kiss Sándor, a debreceni közgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke.

– Keveset mozgunk, és nem megfelelően táplálkozunk, ami súlygyarapodáshoz vezet – hívta fel a figyelmet Paragh György, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának elnöke, üdvözölve a kezdeményezést. A magyar lakosság 60 százaléka súlyproblémákkal küzd; 40 százalék túlsúlyos, 20 százalék elhízott – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában