Helyi közélet

2008.06.10. 17:54

A könyvet eső el nem mossa

<p>Debrecen – Sikeresnek ítélik a szervezők az ünnepi könyvhét hétfőn véget ért debreceni programsorozatát – az esős idő sem bátortalanította el a látogatókat. <DIA alt="Könyvhét Debrecenben 2008.06.05." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_nyvh_t_Debrecenben_2008_06_05_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Könyvhét Debrecenben 2008.06.05." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A idei könyvmustrán harminchárom sátorban 23 kereskedő és kiadó kínálta javait, némiképp többen, mint tavaly: jól ismert debreceni műhelyek és az ország más tájairól, főképp Budapestről érkező cégek is.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kht. kulturális menedzsere szerint a kereskedők többsége nagyon pozitív tapasztalatokkal zárta a cívisvárosbéli kötetmustrát: kiegyensúlyozott mezőnnyel, szép kínálattal zajlott a programsorozat, s az idén is bebizonyosodott, hogy ezen a piacon a könyvhét a legerősebb.

Az esős idő sem bátortalanította el a látogatókat, s a szervező szerint a hétvégén a főtéren párhuzamosan zajló pulykanapok eseményei sem zavarták a könyvheti eseményeket, hiszen, mint mondta, a tapasztalat igazolta, hogy megvan a két rendezvény közös közönsége.
Ettől az évtől kezdve – a tavaly novemberben elhunyt Szabó Magda helyébe lépve – Juhász Ferenc kétszeres Kossuth-díjas költő vállalta a debreceni könyvhét fővédnökségét. A zenés kísérőprogramok már hagyományosak a debreceni könyvhéten, ám újdonságként az idén várták először – a papírhoz kapcsolódó – kézművesfoglalkozásokkal a hétvégék délelőttjein a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában