Helyi közélet

2008.05.22. 07:34

Visszavitte a tejet - leordították a fejét

<p>Olvasónk tejet vett. Hazaérve észrevette, hogy lejárt a szavatossága. Blokkal együtt vitte vissza az üzletbe, ahol csere helyett kiabáltak vele. Önt osztották már ki boltban? <FONT color="#ff0000">Szóljon hozzá!</FONT></p>

Május 13-án kedden délelőtt vásároltam egy akciós dobozos tejitalt. Hazvittem és csak később akartam elfogyasztani, így másnap megnéztem, meddig is jó még. A szavatossági ideje: 2007.05.13 8:35. A kasszánál, amikor fizettem már 10:35 volt, tehát amikor vásároltam már lejárt szavatosságú volt.

Reggel még árusíthatták volna, de ha nem lett volna rajta óra-perc is, akkor már reggel sem. Mivel nem volt jó már, visszavittem. Megkerestem egy eladót, ő szólt egy másiknak.

Bizonygattam az igazam, számla is volt, ő pedig a magáét. Olyan indulatosan kiabált velem, hogy elég feltűnő volt. Tudta, hogy nem volt igaza, ezért volt ideges. Érvei a következők voltak, amik úgy látszik, előre ki voltak találva a reklamáló vevőkkel szemben: miért nem néztem meg, mielőtt vásároltam, féláron volt, ezért adták akciósan (szerintem ez nem mentség arra, hogy romlottat áruljanak), miért nem raktam hűtőbe, ez már büdös volt.

Nekem viszont nem kötelességem megnézni a termék szavatosságát, nekik ellenben kötelességük nem lejárt szavatosságút árusítani, nekem pedig elvileg nyugodtan lehetne bízni a termékekben.

Az pedig, hogy utána jó még pár napig hűtőben tárolva, megint csak az én saját dolgom, ez sem mentesíti az üzletet az alól, hogy a szavatossági időn túl nem lehet árusítani egy terméket. Mellesleg tej esetében nem véletlenül van rajta a dátum, ugyanis a tapasztalatok szerint akkor már a tej „nem jó”.
Tehát nem látták be, hogy ez esetben a vásárlónak is lehet igaza és nem adták vissza az árát sem.

Sajnos, ezek az esetek nap mint nap előfordulnak, azonban nem kerülnek nyilvánosságra, a legtöbben pedig nem is mennek vissza reklamálni és élni a jogaikkal.

Remélem, tanulságul szolgál a történet, és meggondolják a vásárlók, hogy érdemes-e a haszonért mindenre képes olcsó nagyáruházakban és diszkontokban vásárolni, vagy pedig a drágább, de megbízhatóbb sarki kisboltban.
Fábián Ákos, Debrecen

 

  • Idióta tejes gyerek Video
  • A legnépszerűbb diéták
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában