Helyi közélet

2008.05.08. 09:59

Tímár Pétert érdekli a Homokkerti capricció

<p>Debrecen – Az utóbbi tíz év leghumorosabb könyvének tartja a Homokkerti capricciót Tímár Péter, a Csinibaba és a Csapd le csacsi című filmek rendezője. A debreceni Dalnoky Ferenc könyvének filmre vitele a tervei között szerepel.</p>

Készül a forgatókönyv is – mondta, hangsúlyozva, hogy előbb az Objektív Stúdiónál lévő filmelkötelezettségének kell eleget tennie.

Több mint ezer

Az 1964-ben született, és eredeti szakmája szerint dízelmozdonyszerelő Dalnoky Ferenc akkor kezdett el a gyermekkorából származó tárgyakat gyűjteni, amikor megírta az emlékeit, és a könyvet fotókkal szerette volna illusztrálni. – A feleségemmel láttunk neki összeszedni a jellemző holmikat, s körülbelül egy év alatt már ezernél tartottunk. Azóta sem tudtuk abbahagyni. Tele a pince, a padlás – a favágós perselytől a similabdán át a felhúzható ugrótigrisig.
Tárgyaiból a napokban kiállítás nyílt jelenlegi lakóhelyén, Ebesen a Széchényi Ferenc Tájmúzeumban (Ady Endre u. 6-8.).

A pazar retro-tárlat naponta 10-18 óra között, szombaton és vasárnap 10-16 óra között látogatható – mondta Rózsahegyiné Juhász Éva múzeumigazgató.

Végleges helyet keresnek

Dalnoky Ferenc örül a kiállítás sikerének, s hogy a látogatók is gyarapítják a gyűjteményt.
– Végleges helyet keresünk, mivel ez Magyarország első retrómúzeuma tájékoztatott, s elmondta, hogy megírta már a Homokkerti Capricció második részét is. Mivel kiadói szereződése még nincs, néhány hónapot biztosan várni kell a megjelenésére. Az első rész azonban nagy sikert aratott, felkeltette a filmrendező, Tímár Péter figyelmét is.
– Remek együttműködés (és barátság) alakult ki köztem és az író, Dalnoky Feri között. A forgatókönyv is készül, tehát mind a ketten nagyon bízunk abban, hogy egyszer megvalósulhat ez a mozi – nyilatkozta a Naplónak a legsikeresebb hazai rendezők egyike, Tímár Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában