Helyi közélet

2008.05.21. 12:26

Tempó

<p>Többszörös botrány lesz, előre szólok, a május elsejétől érvényes közigazgatási bírságokból. Necces a bevezetés körül megnyilvánuló, hát, hogy finoman fogalmazzak: amatőrizmus. <STRONG>Ratalics László jegyzete.</STRONG></p>

A rendőrség csak a megyében naponta százával fotózza a sebességtúllépőket, és sokaságuknak fogalma sincs arról, hogy heteken belül – a hatóságnak 60 napja van a szabálysértés elbírálására – legalább 30 ezres csekket fog kapni.

Van, aki többet is, nagyobb összegről, sürgős befizetéssel, ami kissé átírhatja a nyaralási terveket. Mondjuk annyira, hogy a tunéziai apartman helyett Biharröcsöge–Felsőn lesz a családi hálidéj…

A gond természetesen nem az, hogy a jogalkotók több éves értelmetlen huzavonát követően végre szentesítették a tőlünk nyugatabbra rég bevált objektív felelősség elvét, vagyis alapesetben a gépjármű üzembentartója felel a szabálysértésért.

 

Azon se húzza fel az orrát senki, hogy az ész nélkül száguldozók, akár 300 ezer forintra büntethetők (végre!). Ami necces, az a bevezetés körül megnyilvánuló, hát, hogy finoman fogalmazzak: amatőrizmus.

A dolgozó nép talán többet érdemelt volna annál, hogy a sebességjelző táblák kihelyezéséért felelős önkormányzatok és a közútkezelők csak most kezdjenek a forgalomi helyzet felülvizsgálatába, mikor már nyakig ülünk a bírságokban.

Talán nem rugaszkodom el nagyon a valóra váltható igények hímes mezejéről, ha azt találom gondolni, hogy a dolgozó nép – legyen bármilyen eszelős, kövérgázos, repesztős kedvében – jogosan várta volna el az adóforintjaiból működő szervektől, hogy mire a drákói szigorítás hatályba lép, legalább az indokolatlanul kinn lévő sebességkorlátozó táblák kihuzigálásáról intézkedjenek. De csak most eszmélnek. Magyar tempó.

Baleseti képek:  Baleset az Ótemető utcán 2008.02.21.  Hármas karambol a Tesco-nál 2008.02.23.  Baleset a Doberdón 2008.02.26. Motoros üldözés:  Video
  • Egyirányúsodhat a belváros
  • Jó közbiztonság, rossz szabályok
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában